Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Vízi túrák a Dunán

2019. június 10., 15:07

Óbuda – Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával az Óbudai Sport Nonprofit Kft. a kerületi lakosoknak közösségi vízi túrákat szervez. A táborveréssel és étkezéssel egybekötött túrázásnak a folyami evezésnek, kajak-kenuzásnak nagy hagyománya van a Dunán. Az első túrára június 14-éig lehet regisztrálni!

A lakosság körében már igen népszerű a kerékpáros turizmus és a természetjárás, szeretnénk azonban, ha a vízitúrázás is hasonlóan kedveltté válna, hogy a túrák által megismerhető legyen a Szentendrei-Dunaág, s ezzel együtt az Óbudai Városkapu környezetének természeti- és kulturális értékei. Ezzel kívánja az önkormányzat elősegíteni az ökoturizmus elterjedését.

A varázslatos Római-part, a Duna óbuda-békásmegyeri szakasza kultikus jelentőségű a budapestiek életében, sokakat vonz romantikája, amely kiváló lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. A nyári hónapokban júniustól-augusztusig az evezős sportok kipróbálására invitáljuk az óbudai lakosságot. Remélve, hogy minél több gyermek és felnőtt részére hozhatjuk közelebb az evezős sportok élményét és s elősegíthetjük a vízi túrázással való ismerkedés és kikapcsolódás lehetőségét.

A programok megvalósításában római-parti sportegyesületek működnek közre. Az érdeklődök  3 alkalommal is kipróbálhatják a vízre szállás élményét és megismerkedhetnek a kézi hajtányos vízisport-eszközökkel.

Az egyesületek a Római-part és pünkösdfürdői Duna szakaszon helyezkednek el.

Túradátumok és résztvevő sportegyesületek:

Június 15. Rómaifürdő Telep Környezetvédő Szabadidő és Diák Vízisport Egyesület  – 1031 Budapest Nánási út 53.
Július 13. Külker Evezős Klub, 1039 Budapest, Szent János utca 7, Multi Szabadidő, Diák és Vízisport Egyesület – 1031 Budapest, Római-part 44.
Augusztus 24. Óbudai Sportegyesület – 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 28.

Még előttünk áll az egész szezon, hogy hódolhassunk e sportágak valamelyikének. Ismerje meg Óbuda színes és sokféle természeti szépségét! Tartson velünk, várjuk jelentkezését akár egyénileg, családilag, vagy baráti társasággal kíván részt venni a túrán!

2019. június 15-i túra programja: Tarts velünk a Dunán!

Kellemes, csordogálós vízi túra Leányfalutól Római-partig

Gyülekező: 8:30 – 9:00 h

Helyszín: Rómaifürdő SE vízi telepén 1031 Budapest, Nánási út 53.

Indulás: 9:00 órakor autóbusszal Leányfalura
Érkezéskor: az Egyesület a vízre szállás előtt eligazítást tart, ahol tájékoztatja a résztvevőket a vízi közlekedés szabályiról és az eszközök használatáról. Kiosztásra kerülnek a hajók, a lapátok és a mentőmellények.

Vízre szállás: 10:00 – 10:30 h
Közben: Szentendrén a Kacsakő bisztrónál fürdőzős pihenő. Ezt követően a hajókba szállva célba vesszük a Szentendrei-sziget valamely kellemes, pázsitos partszakaszát, ahol közös bográcsos ebéd elkészítéséhez látunk. Az étkezéshez a műanyag tányérokat, evőeszközöket biztosítjuk.

Visszaindulás: 14:00 h ismét hajóba szállunk és a Római-parti bázisunkra evezünk.

Érkezés: 15:30 – 16:00

REGISZTRÁCIÓ az Óbuda Sport honlapján!