Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Vízitúrázás, indiántábor, életre szóló élmények – Önkormányzatunk is támogatja a programot

2021. július 14., 15:01

A Római-part a csodák gyűjteménye. A vízitúrák során rengeteg hasznos tapasztalatra tehetnek szert a gyerekek, és felejthetetlen élményekben lehet részük egy-egy tábor alkalmával. Önkormányzatunk is támogatja az „Indián” szabad vízi edzés programjait.

Horváth Péterrel, az óbudai Indián Vízitúra táborok megálmodójával és szervezőjével nemrégiben az óbudai Hidegkuti Nándor Emlékplakett átadó ünnepségén találkoztunk.

Édesapja, Horváth Pál „Indián”, az Óbudai Sportegyesület elnöke, az elmúlt csaknem huszonöt esztendőben többek között azon fáradozott, hogy több ezer gyermeket tanítson meg a kenuzás szeretetére és arra, hogy annak mestereivé váljanak.

Horváth Pál így lett ez évi emlékplakettünk kitüntetettje.

A fia, Horváth Péter “Kisindián” is legfőbb hivatásának a fiatalok vízitúrázásba való bevonását tartja, hiszi, hogy az egészséges, élményekkel teli gyermekkorhoz sokat adnak hozzá a vízisport-tapasztalatok. Ahogy mondja: nem kell mindenkiből élsportolót nevelni.

Hiszen sokkal többről van szó, sokkal többre van lehetőség a táborban: az egymásért érzett felelősségvállalás megtanulásáról, a vízi élet megismeréséről, bizalomról, önismeretről, játékról. Életre szóló élményt kínálnak a fiataloknak a római-parti vízi táborokban.

Ezek során az alkalmak során a gyerekek megismerkedhetnek a legfontosabb biztonsági szabályokkal, elméleti és gyakorlati tudnivalókkal, a strandon vízi csatát és kreatív foglalkozásokat is tartanak, és a felejtetetlen vízitúrák mellett piknik, pancsolás is várja őket.

A Római-parton a táborok hetente indulnak, bővebb információt ITT olvashatnak.

 

Horváth Péter a vízitúrázás fortélyain kívül másfajta értékes tudást is átad tanítványainak

 

Fotó: Pongrácz Eszter