Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Vízminőség mérés a szabadstrandért

2020. július 9., 14:42

Idén második alkalommal mérték a víz minőségét a Római-parton. A mérések eredménye alapot jelenthet egy, a Római-parton kialakítandó szabadstrand pályázati kiírásához. Az eddigi eredmények biztatóak, a Duna vize jó minőségű természetes fürdővíz a Rómain.

A vízminőség mérése azért fontos, mert a kerület vezetésének kiemelt célja a Római-parti  szabadstrand megvalósítása. A vizsgálat ezért bakteriológiai és biokémiai paraméterek mérésére tért ki, négy fontos ponton az Aelia Sabina köztől a Kossuth Lajos üdülőpartig. A szezon elejei mérésen mind a négy mintavételi helyen, minden mért szempont szerint fürdésre alkalmas volt a Duna vize.

A Római-parti szabadstrand létesítésére és üzemeltetésére kiírandó pályázatról a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság fog dönteni, a sikeres pályázat egyik alapja a víz minőségének vizsgálata. Ugyanilyen fontos követelménye a sikeres pályáztatásnak a  part és föveny rendbetétele, rendben tartása, az erre a feladatra kiírt pályázat már elérhető, bővebben itt olvashatnak róla.

A Római-part mindannyiunké, fontos, hogy vigyázzunk rá!