Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Vöröskereszt a rászorulókért

2021. január 14., 16:59

A Vöröskereszt világméretű humanitárius segítségnyújtó tevékenysége mindenki számára közismert. A Magyar Vöröskereszt – a világszervezet alapelveihez hűen – közel 140 éve megszakítás nélkül az elesettek, rászorulók megsegítésén munkálkodik.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nagyra értékeli a civil szervezetek munkáját. Cikksorozatunkkal szeretnénk bemutatni a kerületi civil szervezetek koronavírus-járvány idején végzett támogató szolgáltatásait, amelyekkel segítséget nyújtanak a mindennapok során.

 

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének kerületi kirendeltségén, mely a  Szőlőkert utca 6. szám alatt található, a veszélyhelyzet ideje alatt is folytatja tevékenységét.

A kerületi lakosság számára minden héten kedden és csütörtökön 9–12 óráig tudják fogadni a rászorulókat. Szociális bázisukon ruhát, higiéniás csomagokat és tartósélelmiszer-adományokat lehet igényelni. (Sajnos a pandémiás helyzet miatt a ruhaadományokat csak korlátozott mennyiségben tudnak biztosítani.)

Élelmiszer- és a higiéniás csomagok az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központon keresztül igényelhetők, így biztosítva, hogy az adományok biztosan azokhoz kerüljenek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, azonban a csomagok a Vöröskereszt kirendeltségén vehetők át.