Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

X. Óbudai Rehab Atlétikai Kupa – idén zárt körben

2020. szeptember 11., 09:16

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ – a Tájoló Szociális Egyesülettel együttműködve – immár tizedik alkalommal rendezte meg a 3. kerületben már hagyománnyá vált Óbudai Rehab Atlétika Kupát. A járványhelyzet miatt azonban idén zártkörűen, csak az óbudai intézmény ellátottjai mentek ki a TVE Sportpályára.

A rendezvényt Janurikné Csonka Erika intézményvezető nyitotta meg, aki beszédében többször hangsúlyozta a higiéniás szabályok, a maszkviselés és az 1,5 méteres távolságtartás betartásának fontosságát. Az évforduló alkalmából idén elkészült a rendezvény indulója is, melyet reméljük az elkövetkező években együtt énekelhetnek a kerületi versenyzők a külsős intézmények ellátottjaival. A megnyitó beszéd után bemelegítő zenés-táncos tornán vehettek részt a jelen lévő versenyzők, e remek hangulatalapozó után kezdődtek el a versenyszámok, a kislabdahajítás, futás és a távolugrás. A versenyszámok végeztével a NEMADOMFEL Együttes fergeteges hangulatú műsorát élvezhették a résztvevők.

Szintén a speciális helyzet miatt, idén a Kupára jelentkező külsős csapatok saját intézményeikben versenyeztek, így a legjobban teljesítő intézmény díját – a Rehab Kupát – egy későbbi időpontban megtartott eredményhirdetésen ítélik oda. Ám a verseny egyetlen résztvevője sem marad emlék nélkül, hiszen Rehab Kupás pólót, emlékérmet és emléklapot is kapnak.

Az Óbudai Rehab Atlétika Kupán azonban idén sem a versengés volt a legfontosabb. Ennek a rendezvénynek a célja: a sport és az egészséges életmód népszerűsítése a fogyatékos és pszichiátriai beteg személyek körében is.

Bízunk benne, hogy a rendhagyó módon megrendezett évfordulós Kupa után jövőre ismét a megszokott módon, együtt versenghetnek a résztvevők az Óbudai Rehab Atlétikai Kupa XI. tornáján.