Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Zöldebb udvar, rendes ház: 30 milliót különítene el udvarbelsők meg- és felújítására a főváros

2020. november 22., 16:30

Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor tette közzé, hogy várhatóan udvarzöldítési pályázatot hirdet meg a főváros. Az ÉGIG ÉRŐ FŰ programra a célzott keretösszeg 30 millió forint.

Udvarzöldítési pályázatot fog várhatóan meghirdetni a főváros, derült ki Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor pénteki Facebook-posztjából.

A szakmai részletek kidolgozása megtörtént, írja, az előterjesztés arra tesz javaslatot, hogy a Fővárosi Önkormányzat ÉGIG ÉRŐ FŰ címmel udvarzöldítési pályázatot hirdessen ki társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére.

“Az előterjesztésünket ma írta alá a főpolgármester. Szerdán várható a végleges döntés.”

A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg bruttó 30 millió forint, amelyből 800 ezertől akár 2 millió forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók. A pályázatokat szakmai bírálóbizottság rangsorolná.

A támogatás belső udvarok felújítási és megújítási munkáira, a szükséges műszaki vizsgálatok, tervezési munkák, növényzet telepítése, földmunkák, alapanyagok, köztéri elemek készítésére, kész bútorok beszerzésére, kerti szerszámok beszerzésére, bérlésére, növényorvosi, favédelmi munkák elvégzésére nyerhető el, számolt be róla a főtájépítész.

A pályázatok benyújtási határideje az előterjesztés szerint 2021. március 3.

A részletek és a pályázati kiírás valószínűleg nemsokára megjelenik a Budapest portálon. Addig is a pályázati felkészüléshez ajánlja a társasházak figyelmébe a Főváros Zöldinfrastruktúra füzetei közül az udvarzöldítésre vonatkozó 5. füzetet, amely online is letölthető.

Bardóczi Sándor posztja