Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Zöldfelület-gondozás és környezetrendezés a Római-parti Plázson

2022. július 6., 14:19

Már csak másfél hét van hátra, és nyit a Római-parti Plázs, ahová augusztus 21-ig nagy szeretettel várjuk Önöket. A kerületi civilekkel és szakemberekkel a legfontosabb környezetrendezési és -szépítési feladatokról egyeztettünk.

A Római-parti Plázs az egyetlen ingyenes dunai fürdőhely a fővárosban, ahol a természetes környezet, a tiszta és gondozott partszakasz, a kiépített infrastruktúra kényelmes és egyedülálló kikapcsolódást tesz lehetővé, és ahol a fürdőzők biztonságára vízimentő-szolgálat, emellett a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is ügyel. Ahogy minden esetben hangsúlyozzuk: a vízminőség-ellenőrzés folyamatos.

A szezon első fürdővízminőség-ellenőrzési vizsgálatának eredményei megérkeztek, a víz minősége a kijelölt fürdőhelyen jelenleg kiváló.

A helyszínen vendégeink nap mint nap megtekinthetik az aktuális vízminőség-eredményeket.

Önkormányzatunk munkatársai civil szervezetekkel, egyesületekkel (Maradjanak a fák a Rómain, Római SE, A Mi Rómaink) és szakmai vezetőkkel bejárták a Római-parti Plázs területét és a környező részeket, egyeztettek a kijelölt fürdőhely megnyitása előtt szükséges faápolási és környezetrendezési feladatokkal kapcsolatban.

A bejárására és az egyeztetésre a vendégek biztonságának, kényelmének biztosítása miatt volt szükség, hogy mind a partszakaszon, mind annak közvetlen környezetében el lehessen végezni nyitásig a szükséges munkákat.

A résztvevők között egyetértés volt az elvégzendő tereprendezési feladatokkal kapcsolatban, így a szükséges faápolási, környezetrendezési munkákat a napokban el is végzik, az arra közlekedők szíves megértését ezúton is köszönjük.

Már csak másfél hét van hátra, és nyit a Római-parti Plázs, ahová augusztus 21-ig nagy szeretettel várjuk Önöket.

A pontos részleteket ITT tudják elolvasni.

Általános információk a Római-parti Plázsról.