Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tisztelt Ügyfeleink!

Az anyakönyvi ügyintézéshez előzetes időpontfoglalás szükséges.

Minden ügytípusra teljes körűen biztosítjuk az előzetes időpontfoglalás lehetőségét.
interneten: http://195.228.169.230:7666/appointment
telefonon: 4378-902
személyesen: Ügyfélszolgálati Iroda (1033 Budapest, Harrer Pál utca 2.)

Az anyakönyvi kivonat iránti kérelmeket az Ügyfélszolgálati Iroda fogadja (időpontfoglalás és sorszám húzása nem szükséges) és az elkészült kivonatokat ott is lehet átvenni. A kivonat elkészültét telefonon jelezzük. Igény esetén természetesen postai kézbesítés is kérhető.

Nem előre lefoglalt, azaz ún. napi sorszámot az adott napra érvényes félfogadási idő első órájában az alábbi ügyekben adunk:
–   III. kerületi lakosoknak apai elismerő nyilatkozat tétele és házasságkötési szándék bejelentése.

Nem előre lefoglalt, azaz ún. napi sorszámot az adott napra érvényes félfogadási idő vége előtt egy órával bezárólag az alábbi ügyekben adunk:
–   még nem anyakönyvezett halálesetek,
–   otthon született újszülöttek.

A hatályos jogszabályok szerint anyakönyvi kivonatot az ország bármely anyakönyvvezetőjénél ki lehet váltani. Amennyiben a szóban forgó anyakönyvi esemény (születés, házasság, halál) még nem szerepel az országos elektronikus anyakönyvi nyilvántartásban, akkor sem szükséges minket személyesen felkeresni. A III. kerületben történt anyakönyvi események tekintetében e-mailben (anyakönyv@obuda.hu) is lehet kérni az adatok feltöltését. A feltöltés után pedig már a saját kerületében, településén is kérheti a kivonat kiállítását.

 

Igazgatási Főosztály, Anyakönyvi Csoport
Telefonszám: 4378-500, Fax: 4378-938
E-mail cím: anyakonyv@obuda.hu
Cím: 1033 Budapest Fő tér 3.