Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tisztelt Ügyfelek!

 

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, ezért a házasságkötési szertartások tekintetében kénytelenek voltunk korlátozást elrendelni.

 

Mivel a Hivatal nem rendelkezik olyan lehetőségekkel, hogy felelősségteljesen meg tudja oldani a házasságkötő terem rendszeres, minden egyes szertartást követő alapos fertőtlenítését, ezért az  anyakönyvvezető irodájában a házasságkötési szertartásokon – az anyakönyvvezetőn kívül – csak a házasuló felek, illetve a tanúk vehetnek részt.

 

Igény esetén természetesen segítünk Önöknek új időpontot találni, hogy a veszélyhelyzet megszűnése után méltóképpen ünnepelhessék életük e nagy eseményét.

 

A halaszthatatlan ügyek, a születések és halálesetek anyakönyvezése természetesen zavartalanul folyik, ill. anyakönyvi kivonat kiállítás iránti kérelmeket is fogadunk postai úton, vagy elektronikusan.

 

A többi anyakönyvi ügyben (névváltoztatási ügyek, az apai elismerő nyilatkozat felvétel, ill. házasságkötési szándék bejelentése) kérjük, vegye fel a kapcsolatot telefonon az anyakönyvvezetőkkel.

 

Andrássy Angéla 437-8522
Darvas Mónika 437-8518
Deli Andrea 437-8523
Gálos Ildikó 437-8521
Huber Senta 437-8520

 

 

A kellemetlenségekért elnézést kérünk, a türelmüket köszönjük!

Igazgatási Főosztály, Anyakönyvi Csoport
Telefonszám: 4378-500, Fax: 4378-938
E-mail cím: anyakonyv@obuda.hu
Cím: 1033 Budapest Fő tér 3.