Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tisztelt Ügyfeleink!

A járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletben a Kormány Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetett be, ezért a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási tevékenysége is változik.

 

A halaszthatatlan ügyek, a születések és halálesetek anyakönyvezése természetesen zavartalanul folyik. Anyakönyvi kivonat kiállítás iránti kérelmeket is fogadunk, ezen kérelmeket leadhatják személyesen az Ügyfélszolgálati Irodában, ill. elküldhetik postai úton, vagy elektronikusan e-papíron (https://obuda.hu/e-ugyintezes/). A kérelemben adjanak meg egy telefonszámot, amin a kivonat elkészülte után a Hivatal munkatársai fel tudják Önökkel venni a kapcsolatot.

A többi anyakönyvi ügyben (névváltoztatási ügyek, apai elismerő nyilatkozat felvétele, házasságkötési szándék bejelentése, ill. hazai anyakönyvezés) kérjük, vegye fel a kapcsolatot telefonon az anyakönyvvezetőkkel.

 

Andrássy Angéla 437-8522
Darvas Mónika 437-8518
Deli Andrea 437-8523
Gálos Ildikó 437-8521
Huber Senta 437-8520

 

A hatályos jogszabályok szerint anyakönyvi kivonatot az ország bármely anyakönyvvezetőjénél ki lehet váltani. Amennyiben a szóban forgó anyakönyvi esemény (születés, házasság, halál) még nem szerepel az országos elektronikus anyakönyvi nyilvántartásban, akkor sem szükséges minket személyesen felkeresni. A III. kerületben történt anyakönyvi események tekintetében e-mailben (anyakonyv@obuda.hu) is lehet kérni az adatok feltöltését. A feltöltés után pedig már a saját kerületében, településén is kérheti a kivonat kiállítását.

 

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet alapján a házasságkötésnél kizárólag a szertartás vezetője, illetve az anyakönyvvezető, a házasulók, a házasulók tanúi, a házasulók szülei, nagyszülei, a házasulók testvérei és a házasulók gyermekei lehetnek jelen. A terem mérete és az előírt biztonsági távolság miatt a teremben maximum 35 fő tartózkodhat. A házasságkötő teremben a vendégeknek legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani. A házasságkötő teremben, vagy a Hivatal épületében tartózkodó vendégeknek a szájat és az orrot eltakaró maszkot kell viselni. A soron következő esküvőre érkező vendégek csak akkor léphetnek be a Hivatal épületébe, ha a korábbi esküvő összes vendége elhagyta az épületet.

 

A kellemetlenségekért elnézést kérünk, a türelmüket köszönjük!

 

Igazgatási Főosztály, Anyakönyvi Csoport
Telefonszám: 4378-500, Fax: 4378-938
E-mail cím: anyakonyv@obuda.hu
Cím: 1033 Budapest Fő tér 3.