Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Házi gyermekorvosi rendelő – Ányos u.

Cím:
1031 Budapest, Ányos u. 2.

Védőnői szolgálat: + 36 1  242 10 52

⭕️?KEDVES SZÜLŐK ÉS GYEREKEK!?⭕️

FIGYELEM❗️

Az új típusú koronavírus járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján új, egyéni eljárásrendet vezetünk be rendeléseinken. Az intézkedések az Önök, gyermekeik és a lehetőség szerinti minél tovább fenntartható alapellátás biztosítása céljából történnek.

Mivel a fertőzések átadásának különösen kedveznek az orvosi várótermek, az ott zárt helyen történő várakozások, ezért 2020.03.16-TÓL A KÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOK LÉPNEK ÉLETBE

?BETEGRENDELÉS

?KORONAVÍRUS GYANÚ esetén TILOS A RENDELŐBE JÖNNI! Amennyiben erre gyanakszik kérem hívja a rendelő telefonszámát +361 368 6867 vagy a zöldszámot (06-80/277-455, 06-80/277-456) hívják!

?A VÁRÓTERMET LEZÁRJUK. Az asszisztens vagy az orvos a betegeket egyesével fogja beengedni. Egyszerre csak egy gyermek és egy szülő tartózkódhat a vàróteremben, azok akiket éppen aktuálisan vizsgálunk. A többi beteg kísérőjével addig a rendelő előtt, kint várakozik. Kérjük vàrakozás közben is tartsák a higiéniás alapszabàlyokat ès a javaslatokat! Ne köszönjenek egymásnak puszival, ne ölelkezzenek és tartsák a két méter távolságot! Erre figyelmeztessék gyermekeiket is!

?Mielőtt a betegrendelésre jönnének mindenképpen értesítsenek minket telefonon! A rendelő ajtaja zárva lesz, tudnunk kell arról, hogy érkeznek!
A rendelés utolsó fèl óràjàban kizárólag sürgősségi eseteket látunk el, így aki abban a hiszemben jön a rendelés vège előtt 5 perccel, hogy előbb ellàtásra kerül, az nagyot fog csalódni.

?Kérünk mindenkit, hogy KIZÁRÓLAG INDOKOLT ESETBEN JÖJJÖN, jelenleg a halasztható megbeszéléseket, régóta fennálló panaszokat e-mailben egyeztetjük. Amennyiben bizonytalanok az orvosi vizsgálat indokoltságát illetően e-mailen/rendelői vezetékes telefonon tudunk egyeztetni.
Tisztelettel kérjük Önöket, hogy kizárólag indokolt esetben hívjanak minket a rendelői telefonszámon: +361 368 6867 vagy az orvosok mobil számán.
E-mailt az ismert email címekre írhatnak: rendelo@doktorkata.hu., varga.sohr@gmail.com.,ibogar@freemail.hu

?Az egészségügyi személyzettel való KONTAKTUS SZINTÉN MINIMALIZÁLÁSRA KERÜL: a rendelőben tartózkodás várhatóan 3-5 perc lesz, csupán a legszükségesebb vizsgálatokra, kikérdezésre, terápiás javaslatokra korlátozódik.
Kézfertőtlenítő használata be és kilépéskor is kötelező!
?Betegek után felületfertőtlenítést végzünk, a jelenleg elérhető védőfelszerelésekben dolgozunk,
kérjük erre készítsék fel gyermekeiket is!

?Tisztelettel megkérünk minden szülőt, hogy a rendelőbe lépés előtt KÉSZÜLJÖN FEL AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKRE:

?miért érkezett, mi a panasza
?mióta tart
?kivel érintkezett
?mit tett eddig a gyógyulás érdekében.

?FIGYELEM! IGAZOLÁST NEM ADUNK KI!
Az oktatási intézmények zárva tartanak.

?TÁPPÉNZ KIZÁRÓLAG BETEGSÉG ESETÉN ADHATÓ. Azokban az esetekben, amikor a szülő nem tudja megoldani a gyermekfelügyeletet és emiatt maradna otthon, akkor táppénz NEM adható (rendelet írja elő, így kérem ezt ne is kérjék tőlünk)!

?PAPÍR ALAPÚ RECEPTET NEM ADUNK KI.
E-RECEPT kerül kiállításra, amelynek kiváltásához a gyermek TAJ számára és a személyi igazolványukra van szükség. A miniszteri rendelet engedi a szülő által az e-receptek kiváltását.

?Az egyetlen papír alapú igény a BEUTALÓ lehet, ez a távolról igényelt e-receptekkel együtt e-mailen kérhető. A beutaló szükségesség továbbra is orvosi egyeztetést igényel. A beutalók átadását kizárólag a mindenkori rendelés utolsó 15 percében van módunk teljesíteni, miután visszajeleztünk annak elkészültéről.

?A NEM A PRAXISUNKHOZ TARTOZÓ BETEGEK A RENDELÉST CSAK OLYAN ESETEKBEN KERESSÉK, AMIKOR A SAJÁT ORVOS RENDELÉSI IDEJÉNEK MEGVÁRÁSA EGÉSZSÉGKÁROSODÁSSAL FENYEGETNE. Ha esetükben ez fennáll, kizárólag a mindenkori rendelés vége előtt 30 perccel tudjuk fogadni.

Kérjük a fentiek tudomásulvételét ès együttműködésüket!

Köszönettel:
az Ányos utcai gyermekorvosi rendelő dolgozói