Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Gyermeksziget Montessori Óvoda

Telefon:
+ 361/454-7200
Telefon:
+ 361/243-8427
Cím:
1039 Budapest, Zipernowsky Károly u. 2.
Intézményvezető:
Stefán Mariann

Óvodánk Budapest határán, Békásmegyeren a Duna felőli oldalon található.

Intézményünk 6 csoporttal működik, csoportszobáink tágasak, világosak. Az épülethez tágas udvar tartozik, ahol folyamatosan bővítjük a mozgásfejlődést, szolgáló játékeszközöket, így biztosítjuk az egészséges életmód szokásainak kialakítását, a mozgástevékenységek gyakorlását. Óvodánk 1991 óta Maria Montessori módszerével működik.

A gyermekek vegyes életkorú csoportban vannak, természetessé válik egymás segítése, elfogadása, hogy a nagyobbak segítik a kisebbeket.

Célunk: harmonikusan fejlődő, sokoldalú, kreatív, kiegyensúlyozott, segítőkész, egészségesen élő gyermek nevelése, derűs, nyugodt, családias légkörben.

Nevelési alapelvünk a gyermekszeretet. A harmonikus, nyugodt, egymásra figyelő óvodai életben a játékot tartjuk elsődlegesnek. Erre alapozzuk a gyermekek igényeihez, életkori sajátosságaihoz, testi képességeihez igazított tapasztalatszerzéseket. Hangsúlyozzuk a családdal való együttműködést, a nyílt és jó szándékú párbeszédet, mely nélkül az egészséges és sérült gyermek nevelése nem lehet teljes.