Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Gyermekvilág Óvoda (Vitorla utca)

Telefon:
+361/242-6911
Cím:
1031 Budapest, Vitorla u. 6.
Intézményvezető:
dr. Csányi-Vékesné Tóth Judit Rita

Óvodánk három épülete a Pók utcai lakótelepen helyezkedik el. A Kanóc utcai 6 csoportos óvoda a lakótelep elején, a Hév megállótól közelíthető meg, a Vitorla utcai 4 csoportos épület a telep Duna part felöli részén, a Nánási útnál található, a 106-os autóbusz vonalán. Harmadik telephelyünk a lakótelep közepén, a „Máltai Játszótér” mellett, az Arató Emil téren van, a bölcsődével egy épületben.

Főként a lakótelepen, és környezetünkben lakó gyermekek felvételére van lehetőségünk. A gyermekeket életkor szerint osztjuk: kis, középső és nagycsoportba, szükség esetén 1-1-évre vegyes csoportot is indítunk. 23-25 fős csoportjainkban 1 – 2 sajátos nevelési igényű gyermeket is integrálunk.

Mindhárom helyen azonos feltételekkel rendelkező, hasonló berendezésű, napfényes, igényes bútorzatú, sok játékkal felszerel termekben, és gondozott kertekben játszhatnak, levegőzhetnek a gyerekek. A nagymozgásokat a tornatermekben, az egyéni fejlesztéseket a logopédiai, és a fejlesztő szobákban tartjuk.

Nevelőtestületünk tagjai a gyermekek szeretetét, gondozását, az egyéni képességek fejlesztését, a közösség alakítását, és a kreatív, szabad játékot tartják fontosnak.