Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvodája (Szél utca)

Telefon:
+361/388-4159
Email cím:
Cím:
1035 Budapest, Szél u. 25.
Intézményvezető:
Halasi Erika

A Szél utcai épület 1974-ben nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt, a környező lakótelepi házak gyűrűjében. A bölcsődével egy épületben az emeleten helyezkedik el. Csoportjaink a szivárvány színeiről kapták a nevüket,  a Sárga, a Rózsaszín, a Kék, a Zöld és a Lila csoportban várjuk a gyerekeket. Csoportszobáink barátságosak, vidámak és jól felszereltek.

A Pöttömházban és a Szivárvány Tagóvoda Szél és Meggyfa utcai épületében integráltan nevelhető és oktatható enyhén értelmi fogyatékos, beszédfogyatékos, nagyothalló, gyengén látó, mozgássérült valamint autizmus spektrumzavarral, illetve egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő gyermekeket is fogadunk.

Mindent megteszünk azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és változatos tevékenységformákra találjanak. Arra törekszünk, hogy a szobák berendezése igazodjon a gyerekek életkori és egyéni sajátosságaihoz, legyen hely a mozgásra és a meghitt elvonulásra, elmélyült, csendes játékra is.  Berendezésünket, bútorzatunkat, játékainkat  – alapítványunk és pályázatok segítségével – folyamatosan bővítjük. Óvodánk udvara tágas és árnyas. Sajnos csak az utcán át tudjuk megközelíteni,de kárpótol ezért, hogy télen-nyáron kikapcsolódást nyújt a gyerekeknek. Fontosnak tartjuk, hogy óvodásaink egészséges környezetben töltsék mindennapjaikat, legyenek minél többet a friss levegőn és mozogjanak sokat. Ezért – a szélsőséges időjárási körülményektől eltekintve igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni.