Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Pályázat dr. Örlős Endre, a Szent Margit Kórház egykori igazgató- sebész főorvosa, Óbuda díszpolgára életének és hagyatékának feldolgozására

2013. 10. 01.

Az Óbudai Múzeum Közalapítvány pályázatot ír ki dr. Örlős Endre, a Szent Margit Kórház egykori igazgató- sebész főorvosa, Óbuda díszpolgára életének és hagyatékának feldolgozására.

Pályázhatnak azok a tudományos kutatásban jártas szakemberek, vagy ez irányú képzésben részesülő egyetemi hallgatók, akik vállalják, hogy:

1.    Feltárják és kutatásra alkalmas állapotba hozzák az Örlős hagyaték közintézményekben és magánszemélyeknél található dokumentumait.

2.    Javaslatot tesznek a hagyaték kiállításokon történő bemutatásának módjára.

3.    Előkészítik az anyagot egy esetleges kiadványban (kismonográfia, emlékalbum stb.) történő bemutatásra.

4.    A Kuratórium a munkálatokhoz maximum 50.000 forint költségtérítési összeget különít el, ami kizárólag a kutatás dologi feltételeinek biztosítására szolgál, a felmerült költségeket a Kuratórium címére kiállított számlák ellenében térítik meg.

A pályázatot 2013. október 1-jéig kell benyújtani az Óbudai Múzeum Közalapítvány címére (1033 Budapest, Fő tér 1.), az elnöknek, dr. Pintér Endrének címzett motivációs levél formájában.

A pályázathoz csatolni kell az előzetes kutatási tervet, a pályázó szakmai önéletrajzát és az esetlegesen referenciaként használható munkák jegyzékét.

A pályázók közül a nyertes személyt/személyeket a Közalapítvány Kuratóriuma az Óbudai Múzeum szakértőinek segítségével november 1-jéig választja ki. Számára/számukra 300.000 Ft ösztöndíjat folyósít, amelyet – szerződés alapján – két részletben fizet ki.

Az érdeklődők további információért a Közalapítvány elnökéhez fordulhatnak, keresztes.krisztina@obudaimuzeum.hu e-mail címen.