Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Pályázati felhívás a III. kerületi alap- és középfokú oktatási intézményekben Jó tanuló és jó sportoló diákok 2021/2022. tanévben történő támogatására

2021. november 22.

A pályázat kiírója és bonyolítója: Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata megbízásából

A pályázat célja: Segíteni, támogatni azokat a diákokat, akik a tanulás és az egészséges életmód, sportolás összhangját kiemelkedő módon gyakorolják, így példaképekké válhatnak tanuló társaik részére, ösztönözve őket hasonló célok elérésére.

Pályázati feltételek:

Támogatásra az a diák pályázhat, aki együttesen megfelel az alábbi feltételeknek:

  • 7., 8., 9., 10., 11., 12., osztályba beiratkozott a III. kerület valamely oktatási intézményébe és III. kerületi lakos
  • 2020/2021. tanévben tanulmányi eredménye elérte a 4.00 átlagot, vagy afölöttit,
  • 2020. október 19. – 2021. szeptember 30. közötti időben rendszeres sportolás mellett elért sporteredménnyel rendelkezik (A koronavírus-járvány miatt elmaradt tavaszi versenyek pótlása miatt a határidő hosszabbítva)

A benyújtott pályázatban kizárólag a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert Olimpiai és paralimpiai programon lévő egyéni (egyes) és csapat (páros is) sportágakban (20 fő), valamint a World Games programján lévő, nem olimpiai sportágakban (maximum 5 fő – sportáganként 1 fő) elért eredmény értékelhető az alábbi sporteseményeken:

  • Felnőtt és Ifjúsági Olimpia, Paralimpia, World Games, Korosztályos Világ és Európa bajnokság, (1-6. helyezés)
  • Országos korosztályos bajnokság, Világkupa*(1-6. helyezés), nemzetközi verseny**
  • Országos Diákolimpiai döntő

A sporteredményt a közzétett értékelési metódus pontértékei szerint rangsoroljuk.

A pályázati támogatás időpontja: 2021. szeptember 1 – 2022. június 30. közötti időszak

Elnyerhető pályázati támogatás összege: 10 hónapon keresztül 10.000,- Ft/fő/hó (összérték 100.000,- Ft/fő.) Az ehhez kapcsolódó adó és járulék vonzatot a pályázat kiírója vállalja.

Pályázati támogatást elnyerhetők száma minimum 25 fő, melyből 5 fő a World Games programján lévő (sportáganként maximum 1 fő), nem olimpiai sportágakban elért eredmények alapján támogatható.

A támogatást elnyert 25 fő pályázón kívül további 20 fő arra érdemes elismerő oklevélben részesül az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. Sportszakmai Elbíráló Bizottságának külön döntése alapján.

————————————————————————————————————————-

*A világkupa esetén kritérium, hogy az adott verseny szerepeljen az adott évben a Nemzetközi Sportági Szakszövetség versenynaptárában

** A nemzetközi verseny esetén kritérium, hogy az adott verseny az adott ország sportági szakszövetségének versenynaptárában szerepeljen, és az adott versenyszámban legalább 6 induló legyen.

A pályázat beérkezési határideje: 2021. november 22. (hétfő)

A pályázatot a pályázati lap pontos kitöltésével (a lap az értékelési számítási módot is tartalmazza tájékoztató jelleggel), az azon megjelöltek együttes aláírásával, pecsétjével ellátva igazoltan és a mellékletekkel együtt kell POSTÁRA adni úgy, hogy a határidőig beérkezzen 2 példányban.

Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.-hez: 1300 Budapest, Pf. 114.

A pályázat kiírója hiánypótlásra nem biztosít lehetőséget.

A pályázat elbírálását követően az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. Sportszakmai Elbíráló Bizottsága a döntésről írásban értesíti a nyertes pályázót az érintett oktatási intézményen és a pályázatban megadott szülői elérhetőségen keresztül.

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető a menich.rahel@esernyos.hu e-mail címen vagy a 06 30 594 6554-es telefonszámon.

Pályázati lap