Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda-Békásmegyer anno…

Tisztelt Látogató!

Óbuda anno … nevet viselő felhívásunkkal az óbuda-békásmegyeri polgárokat, a III. kerülethez kötődő lakosokat igyekeztünk megszólítani, hogy a lokálpatrióták segítségével lakókörnyezetünk megismerése, helytörténeti ismereteink bővítése előremozduljon. A felhívásra beérkezett több mint 300 régi fotográfia azt bizonyítja, hogy kitűzött célunkat sikerült megvalósítani, remélem, hogy a technika segítségével közkinccsé tett képek megtekintése Önöknek is kellemes órákat szerez!

Engedjék meg, hogy arra buzdítsam Önöket, hogy a pillanatképek segítségével fedezzék fel az egykori Óbuda sajátos arcát, hangulatát, tekintsenek a fotók mögé, s csodálkozzanak rá a képek mögött megbúvó “kerületiekre”. A fényképek segítségével tegyenek egy különleges utazást Óbuda-Békásmegyeren, szálljanak fel a 60-as buszra, a 11-es villamosra és a HÉV-re, sétáljanak el a Flórián térre, járják be belső Óbuda kacskaringós utcáit!

A múltidéző utazáshoz kellemes kikapcsolódást kívánok!

Bús Balázs polgármester

2011 tavasza

Tekintse meg képgalériáinkat!

A honlapon közzétett régi fotográfiák, képeslapok beküldői:

Benke Imréné, Benkő Józsefné, Deák József, Gyimesi János – Fortepan, Horányi Ferenc, Jurányi Attila, Imre Istvánné, Füzy Piroska, Kecskés Balázs, Kiss Margit, dr. Földvári Mária, Lőrinczné Zorkóczy Emőke, Matejka Károly, Migléczi Béla, Montskó Ádám, Óbudai Gondozási Központ, Papolczy Péter, Pavelkovits Béláné, Pertics Róbert, Rónai Sándorné, Sáringer Kálmán, Szakasits György, Székely Gábor, Trencsényi Imre, Vomberg Istvánné, Zsille Antal

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata nevében szeretnénk köszönetünket kifejezni a fentebb felsorolt lokálpatriótáknak, hogy felhívásunkra beküldték birtokukban lévő régi fényképeiket!