Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Burján Ferenc

elnök – Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság
tag – Kulturális és Turisztikai Bizottság

Szervezeti egység:

LMP

Fogadóóra: Előzetes egyeztetés alapján a + 36 1 437­ 88 81­-es telefonszámon vagy a burjan.ferenc@lehetmas.hu e­mail címen.

Levelezési cím: burjan.ferenc@lehetmas.hu

Státusz: listás képviselő

önéletrajz

Középiskolai tanár vagyok, két gyermek édesapja. Lányom Egyetemre, a fiam Gimnáziumba jár. Idegenforgalmi és vendéglátó ipari üzemgazdász és mester közgazdász tanári diplomával rendelkezem. A 2014 önkormányzati választáskor a választó polgárok bizalmából kerültem be az önkormányzati képviselő testületébe, ahol az Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként tevékenykedem, valamint tagja vagyok a Kulturális és Turisztikai Bizottság testületének is. Én úgy gondolom, hogy mint minden ember a saját környezetében, én is a saját szintemen az éppen aktuális munkakörömben- most a III. kerület képviselő testületében- próbálok valamiféle pozitív változást elérni. Önkormányzati képviselőként is alázattal próbálok az előttünk álló feladatokra tekinteni, a problémákat megoldani, és azért dolgozom, hogy a kerület élhető, tiszta, szép és rendezett városrész legyen, ahol a polgárok jól és biztonságban érezhessék magukat. Mindezt nem egyedül, hanem az Óbudai polgárokkal közösen együtt szeretném véghezvinni. A képviselő testületben, ebben a szellemben az Óbudai polgárok érdekében kívánok konstruktív módon, együttműködve dolgozni.
Én azt remélem, hogy helyi önkormányzati szinten hozzá tudok járulni ahhoz, hogy mindenki az alapvető jogaival maradéktalanul élhessen. Ilyen az egészséges környezethez vagy az oktatáshoz való jog. Másrészt szeretném jobban megismerni, a kerületi lakosokat érintő legfontosabb problémákat, hogy a hozzám fordulóknak megfelelő segítséget tudjak nyújtani, megpróbálva élhetőbbé, könnyebbé téve az életüket. Én úgy gondolom, hogy a mai fiataloknak és a jövő felnőttjeinek új típusú készségekre, és tudásra lesz szükségük. Ezért az Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként mindent megteszek azért, hogy a jövő generációjának egészségtudatos legyen a fejlődése a természet értékei iránt fogékonyak legyenek, és a fenntarthatósági szempontokat is ismerjék. Iskoláinkban és óvodáinkban az oktatás a nevelés és a tudatos környezetvédelem eredménye képen, gyermekeink minden a szellemi fejlődésükhöz szükséges ismereteket megkapnak ahhoz, hogy egészségesen tudjanak fejlődni..
Képviselőként nem csak a kerület 11-es választási körzet (Római part és Csillaghegy) lakosságának érdekeit igyekszem képviselni, hanem egész Óbuda Békásmegyer területén élőkét is.
Óbuda Békásmegyer önkormányzati képviselőjeként azért dolgozom, hogy a kerületbe költözőkben is gyorsan kialakuljon az az érzésük, ami bennünk már régóta megvan, hogy jó óbudai polgárnak lenni, hogy otthon érezzük magukat Óbudán. Úgy gondolom, egy képviselő ezzel tehet legtöbbet a kerületében élő emberekért, hogy szeressenek itt Óbudán élni!