Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

dr. Kiss László

elnök-helyettes- Egészségügyi, Szociális és Lakásgazdálkodási Bizottság
Átláthatósági tanácsnok

Szervezeti egység:

MSZP

Telefon: +36 1 368 94 64

E-mail cím: laszlo.kiss@mszp.hu

önéletrajz

1979. július 2-án születtem Kaposváron, évek óta a III. kerületben lakom. Kaposváron a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakközépiskolában érettségiztem és szereztem élelmiszeripari laboráns szakképesítést 1997-ben. Érettségi után felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára történelem szakra, amelyen 2003-ban történelem szakos középiskolai tanári végzettséget szereztem. Jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója vagyok közoktatási vezető szakon.

Egyetemi tanulmányaim mellett 1999-2002 az MSZP országgyűlési frakció oktatási munkacsoportjának gyakornokaként dolgoztam, majd 2002-2005 között a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnáziumban tanítottam történelmet, etikát társadalomismeretet és filozófiát. Részt vettem a társadalomismeret és az etika tantárgy fejlesztésében.

2005-től napjainkig az Oktatási Minisztérium Politikai Államtitkári Hivatalában, majd az Oktatási és Kulturális Minisztérium Államtitkári Hivatalában politikai tanácsadó. Munkámhoz a közoktatási törvényi szabályozása és az egyeztetési eljárások lefolytatása tartozik hozzá.

A baloldali ifjúsági szervezetekben 1997 óta politizálok. 2002. március 15-16-án az MSZP két ifjúsági szervezete egyesülése után az új szervezet alakuló kongresszusán alelnöknek választanak. Ezt a tisztségemet 2004-ig töltöttem be.

2003 márciusában az Óbudai FIB-ISZ szervezet elnökének választottak, az elnöki posztot másfél év megszakítással a szervezet megszűntéig töltöttem be.

Az MSZP-nek 1996 óta vagyok tagja, 2004 nyarán beválasztanak Óbudai MSZP elnökségébe, amelynek megszakítás nélkül máig tagja vagyok. 2008 januárjától az MSZP óbudai szervezetének alelnökének, kongresszusi küldöttnek, később, frakcióvezető-helyettesnek választanak.

2002-től az Óbudai Oktatási Bizottság külső szakértő tagjaként dolgoztam, a 2006. évi önkormányzati választásokon a 21. es körzet (Békásmegyer) képviselőjeként szereztem mandátumot a III. kerületben.