Elindult a Civil Üzleti Iskola második évada

Hírek
Közzétéve:

2022-ben indítottuk el azt a hazánkban egyedülálló programot, amelynek célja összekötni a kerületben telephellyel rendelkező civil szervezeteket, vállalkozásokat és az önkormányzatot a szorosabb együttműködés érdekében. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is lehetőséget biztosítottunk, hogy a kerület for- és nonprofit szervezetei csatlakozhassanak a Civil Üzleti Iskola ingyenes programsorozatához.

A Civil Üzleti Iskola célja egyrészt, hogy összehangolja a kerület fejlesztéséért és fenntarthatóságért tenni akaró önkormányzati, vállalati és civil kezdeményezéseket, másrészt pedig, hogy  olyan tudást kaphassanak a résztvevő civil szervezetek, hogy a saját kompetenciáikat felhasználva jól, hatékonyan és üzleti alapon tudjanak részt vállalni az együttműködésben. A program Civil Üzleti Iskola Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kezdeményezésére és a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai megvalósító partner együttműködésével indult el.

A 6+ 1 napos program első alkalma június 2-án volt, ahol a résztvevők részletesen megismerhették a Civil Üzleti Iskola célkitűzéseit, az önkormányzat fenntarthatósági stratégiáját, valamint betekintést kaptak a civil-vállalati és önkormányzati együttműködésekbe. A kerekasztal beszélgetésen  Szabó Beatrix (ALTEO NYrt.), Ángyán Balázs (Szamlazz.hu), Czibere Zsolt (bp Hungary) beszélgetőtársakkal körbejárták a számukra fontos témákat, mint például: Hogyan gondolkoznak a civil szervezetekről és a fenntarthatóságról a vállalati szakemberek?; Miért fontos a civilekkel való együttműködés a cég életében?; Milyen szempontok alapján választanak civil együttműködőt a vállalatok?

A tematikát idén úgy alakították ki a szervezők, hogy mind a tavalyi résztvevők, mind az újonnan bekapcsolódó civil szervezetek számára is hasznos és érdekes legyen. A programhoz idén 24 nonprofit szervezet és 16 óbudai székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalat csatlakozott, többek között az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt., a Számlázz.hu, a BioTechUSA, a Canon Hungaria, a Graphisoft Park, a Hilti Hungária Kft., a Market Zrt., a Microsoft Magyarország és a Praktiker. A Civil Üzleti Iskola során a vállalatok saját tudásukat, „jógyakorlataikat” osztják meg a résztvevő civil szervezetekkel, mindeközben bemutatva azokat a kapcsolódási lehetőségeket, ahova a civil szaktudás beépíthető. A program újdonsága, hogy a nonprofitokat fejlődésükben vállalati mentorprogram is segíti az idei évben annak érdekében, hogy az általuk kijelölt területeken tudjanak fejlődni. A Civil Üzleti Iskola 2023. októberében zárul.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság