Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A múló idő jövőképei – Wellisch Tehel Judit kiállítása

2020. január 17., péntek2020. február 7., péntek

A múló idő jövőképei – Wellisch Tehel Judit kiállítása

A Norvégiában élő festő képei valós élményekből átírt, álomszerű látomások, sokszor már-már apokaliptikus víziók. Férjével, a művészettörténész Tehel Péterrel, 1956-ban hagyták el az országot, s mikor már tehették, évente jártak haza budai lakásukba, amely a festő műterméül is szolgált. Számos magyarországi kiállításon voltak már láthatóak a művész alkotásai, ez a mostani válogatás az életmű legizgalmasabb, részben Norvégiában, részben Budapesten készült darabjait mutatja be.

A kiállítást megnyitja: Nagy T. Katalin művészettörténész

Közreműködik: Kertész Endre csellóművész

A kiállítás február 7-ig, hétköznapokon, 9.00–16.00 óráig ingyenesen látogatható a ház nyitvatartási idejében.

KIÁLLÍTÁS

A San Marco Galéria célja, hogy kiállításokkal hozzájáruljunk a kortárs képzőművészet megismertetéséhez, kísérő programokkal pedig segítsük a művek befogadását, megértését.  Kihasználva a kulturális központ épületének és tereinek adottságait, a térben megforduló számtalan, különböző korú és műveltségű látogató jelenlétét, egy olyan élő kiállítótér működtetését álmodtuk meg, ahol mind a szakmai közönséget, mind a laikus érdeklődőket, és akár a házba teljesen más céllal érkezőket is meg tudja szólítani. A kiállítások megnyitóit színes programokkal (zene, vers, tánc, vetítés, performansz) tesszük még tartalmasabbá.

Már a kezdetektől mai napig rendszeresen valósítottunk meg kiállításokat a Magyar Festészet Napja, a Fotóhónap, a Szakrális Hét és Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozat keretein belül. A galéria alapelveit szem előtt tartva, teret adunk a III. kerületi művészettanárok kiállításának, valamint a kerületben működő művészeti iskolák bemutatkozásának. Fontosnak tartjuk, hogy a kerületben élő művészek nívós alkotásai minél nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Továbbá számos országosan elismert művész is kiállított már itt. A T – Art Alapítvánnyal évek óta szoros kapcsolatot tartunk.

Már hagyományként, a Magyar Festészet Napja alkalmából, a T-Art tagjainak képeiből rendezünk kiállítást. A színvonalas munkáknak, a változatos programoknak, a családias légkörnek köszönhetően mind a közönség, mind a szakma körében egyre népszerűbbek a kiállítások. Remélhetően, a jövőben a San Marco Galéria még látogatottabb lesz. A megnyitók alkalmat teremtenénk a találkozásra és a beszélgetésre, ezzel szolgálják a közösségi ház egyik alapfeladatát, a közösség építést. A galéria szakmai munkáját 2012. szeptemberétől Garami Gréta művészettörténész segíti, aki kurátorként vesz részt a galéria életében.

A kiállításokhoz sokszor kapcsolódnak beszélgetések, melyet kurátor vezet. További kísérő programként hónaponként egy alkalommal a kerületi iskolák számára tárlatvezetést és művészeti foglalkozás biztosítunk az aktuális kiállításokhoz. Továbbá igyekszünk az épületben további lehetőséget biztosítani más jellegű kiállításoknak, egy évben több alkalommal is tervezünk kiállításokat rendezni a színházteremben és a folyósokon. Illetve egész évben látogatható a vietnámi szoba, melynek kiállítási anyagát Óbuda-Békásmegyer testvérvárosa adományozta az intézménynek.

Részletek

Kezdés:
2020. január 17., péntek
Vége:
2020. február 7., péntek
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Óbudai Kulturális Központ – ÓKK
San Marco u. 81
Budapest, 1032
Honlap:
http://kulturkozpont.hu/