Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Accordia Irodalmi Társaság

2019. április 5., péntek 15:00

Accordia Irodalmi Társaság

Az Accordia Kiadó irodalmi pályázatain feltűnt tehetséges szerzőkből alakult meg az Accordia Irodalmi Társaság, ami évek óta a Békásmegyeri Közösségi Házban tartja összejöveteleit. Tagjai stilisztikai képzést, verstani ismereteket kapnak, s módjuk van alkotói vitákban megméretni új műveiket.

Házigazda: Gyimesi László író

A belépés ingyenes.

Accordia Irodalmi Társaság

Az Accordia Művelődési Kör az Accordia kiadó mellett jött létre a kétezres évek elején. A kiadót a kortárs hazai mesterek művei mellett, pályakezdők irodalmi alkotásait is gondozó, megjelentető fórumként 1998 februárjában alapította Dr. Balázs Tibor költő, a Magyar Írószövetség tagja, aki 1998-tól lett az Accordia irodalmi vezetője, majd korai haláláig igazgatója.  A kiadó irodalmi munkatársai, szerkesztői a Magyar Írószövetség felkért tagjai, valamint egyetemi oktatók, tudományos kutatók voltak.

A társaság tagjai amatőr és hivatásos irodalmárok, kutatók, pályakezdő és újrakezdő alkotók – életkortól függetlenül. Sok szerző közülük a rendszerváltozásig nem publikált, a kiadó az asztalfióknak írt műveiket: verset, prózai műveket, memoárokat, tényirodalmat, aforisztikus gondolatokat, családtörténeteket, lírai naplókat, ismeretterjesztő munkákat jelentetett meg tőlük.

Az Accordia Kiadó rendszeresen irodalmi pályázatokat hirdetett kötettel még nem rendelkező szerzőknek, és megjelentetett pályakezdők alkotásait bemutató antológiákat is. A pályázatokon feltűnt tehetséges szerzőkből alakult meg az Accordia Művelődési Társaság, amely évek óta a Békásmegyeri Közösségi Házban tartja összejöveteleit.  Tagjai stilisztikai képzést, verstani ismereteket kapnak, s módjuk van alkotói vitákban megméretni új műveiket.

 

Részletek

Dátum:
2019. április 5., péntek
Időpont:
15:00
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Békásmegyeri Közösségi Ház
Csobánka tér 5.
Budapest, 1039
+ Google Térkép