Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Aprók tánca a Kolompos Együttessel

2019. november 29., péntek 16:30

Aprók tánca a Kolompos Együttessel

Idén is folytatjuk évek óta sikeresen működő koncertsorozatunkat kicsiknek és nagyobbaknak. Bevezetés a magyar népzenébe és népi hagyományokba, sok játékkal, mondókával és énekkel.

Jegyár: 1000 Ft (2 éves kor alatt ingyenes.)

Aprók tánca a Kolompos Együttessel

A Békásmegyeri Közösségi Házban havi egy alkalommal gyermek táncházban ismerkedhetnek meg a kicsik a népzenével, néptánccal és népszokásokkal. A táncházmozgalom a szellemi kulturális örökség értékeinek közvetítésére jött létre, hiszen lényege az élő kulturális elemek átemelése más kulturális közegbe, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten.

Napjainkban nincs olyan hétköznap vagy hétvége, hogy ne rendezzenek a magyar néptánc, népzene amatőr, vagy profi kedvelői, szerelmesei számára Budapesten táncházat, természetesen oktatással egybekötve. A felnőtt táncházak mellett speciális igény merült föl, hogy kicsi gyermekkortól szívják be ezt a kulturális levegőt a gyermekek.

A Kolompos Együttes ma is arra törekszik, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, melyeket elődeink hagytak ránk örökségül. Mindezt játékosan, az adott ünnepekhez kapcsolódóan, sok dal tanulásával, közös tánccal. A tánc fáradalmait színes párnákra ülve pihenhetik ki a gyerekek, amíg a játékos mondókákat, dalszövegeket tanulják.

Várjuk a gyermekeket, aprókat és nagyobbakat szüleikkel, hangulatos családias környezetben házunkba, a tágas légkondicionált nagytermünkbe. Babahordozóval is részt vehetnek az egyórás mulatságban vagy leparkolhatnak babakocsijaikkal a Közösségi Ház területén. A gyerekekre ajánlatos vékonyabb játszó-táncos ruhát adni, mert a mozgás és kimelegedés garantált. A Kolompossal itt megtanult dalokat akár beépíthetik a szűk családi körben megtartott ünnepek alkalmával is mindannyiuk örömére. A szülőkkel megélt délutáni aprók tánca kiváló, akár nagyszülőkkel is átélhető program a gyermekeknek, így minden korosztálynak javasoljuk.

Részletek

Dátum:
2019. november 29., péntek
Időpont:
16:30
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Békásmegyeri Közösségi Ház
Csobánka tér 5.
Budapest, 1039
+ Google Térkép