Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Aprók tánca a Kolompos Együttessel

január 24. 16:30

Idén is folytatjuk évek óta sikeresen működő koncertsorozatunkat kicsiknek és nagyobbaknak. Bevezetés a magyar népzenébe és népi hagyományokba, sok játékkal, mondókával és énekkel.
Jegyár: 1000 Ft (2 éves kor alatt ingyenes.)

Aprók tánca a Kolompos Együttessel

A Békásmegyeri Közösségi Házban havi egy alkalommal gyermek táncházban ismerkedhetnek meg a kicsik a népzenével, néptánccal és népszokásokkal interaktívan, szórakoztató elemekkel fűszerezve. A táncházmozgalom a szellemi kulturális örökség értékeinek közvetítésére jött létre. Lényege az élő kulturális elemek átemelése más kulturális közegbe, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten.

Napjainkban nincs olyan hétköznap vagy hétvége, hogy ne rendezzenek a magyar néptánc, népzene amatőr, vagy profi kedvelői, szerelmesei számára Budapesten táncházat, természetesen oktatással egybekötve. A felnőtt táncházak mellett speciális igény merült föl, hogy kicsi gyermekkortól szívják be ezt a kulturális levegőt a gyermekek. Az egyik legnépszerűbb, gyerekközönségre szakosodott népzenei együttes, a Kolompos is életre hívta gyermekprogramját.

A Kolompos Együttes ma is arra törekszik, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, melyeket elődeink hagytak ránk örökségül. Mindezt játékosan, az adott ünnepekhez kapcsolódóan, sok dal tanulásával, közös tánccal. Az adventi időszak, a farsang, a húsvét és a pünkösd mind olyan hagyományos ünnep, amelynek a falusi társadalomban tudták a menetét, szokásait, de a mai városi családoknak meg kell vele újra ismerkedni.

A Kolompossal itt megtanult dalokat akár beépíthetik a szűk családi körben megtartott ünnepek alkalmával is mindannyiuk örömére. A szülőkkel megélt délutáni aprók tánca kiváló, akár nagyszülőkkel is átélhető program a gyermekeknek, így minden korosztálynak javasoljuk.

Részletek

Dátum:
január 24.
Időpont:
16:30
Esemény kategóriák:
, , , ,

Helyszín

Békásmegyeri Közösségi Ház
Csobánka tér 5.
Budapest, 1039
+ Google Térkép