Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bábvarázs – Mesés hétvégék

2019. február 9., szombat 10:00

Bábvarázs – Mesés hétvégék

Az idei hosszú farsang alatt bőven van lehetőségünk kipróbálni, milyen más bőrébe bújni: az álarcok után a bábozásra is sort kerítünk. Elég lehet egy ujjunk, a kezünk, vagy használhatunk segédeszközöket – egy egész kis bábszínházat készíthetünk el otthonra. Persze a szivárványernyő átváltoztató varázslata sem maradhat el, és a mese sem mese bábok és varázslat nélkül.

Házigazda: Gyenes Zsuzsa (Mesezengő) és Szmirnov Krisztina (Tipegő)

A belépés díjtalan.

Programok gyermekek a CSKH-ban

Mesés hétvégék programsorozatunk havonta egyszer, szombat délelőtt várja az bölcsödés-óvodás korú gyermekeket. Mint tudjuk, a mese szórakoztat, nevel, rekreál. A legkisebbek a mese hallgatása, átélése során dolgozzák fel mindennapi problémáikat, látják megvalósulni álmaikat, sajátítják el anyanyelvüket. A program minden alkalommal más és más témájú mesére, éneklésre és a hozzá kapcsolódó kézműves foglakozásra épül. Február 9-én a bábvarázs és bábozás lesz a téma.

Népzenei koncert babáknak című sorozatunk méltán legnépszerűbb gyermekrendezvényünk, kéthetente kerül megrendezésre ez a rendhagyó baba-mama foglalkozás. Az élő zenei kíséret varázsa, és a sok dúdoló, kiszámoló, höcögtető játék élvezete, és a foglalkozásvezetők személyes kisugárzása a gyerekek és szüleik-nagyszüleik nagy kedvencévé avatta ezt a programot. Népdalok, mondókák, játékok mellett az édesanyák saját hangjuk és csörgő-zörgő ritmushangszerek segítségével kerülhetünk közelebb babáikhoz, érezve, érzékelve egymás hangulati igényeit. A zene, ritmusok, mozgások mentén történő közös játék, együttlét lehetővé teszi egy összehangoltabb, harmonikusabb anya-gyermek kapcsolat kialakulását. A programmal olyan zenei élményt kínálunk a babák számára, amely során megismerkedhetnek a magyar népzenével és a népi hangszerekkel. A koncerten a zene mellett a néptánc is szerepet kap, mindeközben babák közben kedvükre játszhatnak, kúszhatnak, mászhatnak. A program két vezetője, házigazdája, Csiki Gergely néptáncpedagógus, és Paár Julianna népdalénekesnő.