Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Családok farsangja – Mesés hétvégék

január 12. 10:00

Családok farsangja – Mesés hétvégék

Gondoltunk egy merészet: ezen a farsangon legyen a családé a főszerep! Egy olyan mulatsággal, ahol együtt játszik és vigadozik az egész család, miután mindenki elkészítette az álarcát és feldíszítette a lufiját. Farsangi fánk helyett labdákat röptetünk a magasba, végül meghallgatjuk, hogy ünnepelnek ilyenkor Kerekerdő játszóterének lakói.

Családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműves alkotással.

Házigazda: Gyenes Zsuzsa (Mesezengő) és Szmirnov Krisztina (Tipegő)

A belépés díjtalan.

Programok gyermekek a CSKH-ban

Mesés hétvégék programsorozatunk havonta egyszer, szombat délelőtt várja az bölcsödés-óvodás korú gyermekeket. Mint tudjuk, a mese szórakoztat, nevel, rekreál. A legkisebbek a mese hallgatása, átélése során dolgozzák fel mindennapi problémáikat, látják megvalósulni álmaikat, sajátítják el anyanyelvüket. A program minden alkalommal más és más témájú mesére, éneklésre és a hozzá kapcsolódó kézműves foglakozásra épül. Január 12-én a farsang lesz a téma.

Népzenei koncert babáknak című sorozatunk méltán legnépszerűbb gyermekrendezvényünk, kéthetente kerül megrendezésre ez a rendhagyó baba-mama foglalkozás. Az élő zenei kíséret varázsa, és a sok dúdoló, kiszámoló, höcögtető játék élvezete, és a foglalkozásvezetők személyes kisugárzása a gyerekek és szüleik-nagyszüleik nagy kedvencévé avatta ezt a programot. Népdalok, mondókák, játékok mellett az édesanyák saját hangjuk és csörgő-zörgő ritmushangszerek segítségével kerülhetünk közelebb babáikhoz, érezve, érzékelve egymás hangulati igényeit. A zene, ritmusok, mozgások mentén történő közös játék, együttlét lehetővé teszi egy összehangoltabb, harmonikusabb anya-gyermek kapcsolat kialakulását. A programmal olyan zenei élményt kínálunk a babák számára, amely során megismerkedhetnek a magyar népzenével és a népi hangszerekkel. A koncerten a zene mellett a néptánc is szerepet kap, mindeközben babák közben kedvükre játszhatnak, kúszhatnak, mászhatnak. A program két vezetője, házigazdája, Csiki Gergely néptáncpedagógus, és Paár Julianna népdalénekesnő.