Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Dúdolj! Ringass! Táncolj!

2019. október 25., péntek 10:3011:15

Dúdolj! Ringass! Táncolj! – családi foglalkozás

A közös családi élmények mindannyiunknak fontosak. Felszabadultan együtt játszani pedig meghatározó élmény szülőként, gyermekként egyaránt. Foglalkozásainkon találkozik a zene, a játék, a tánc és a mese – minden olyan tevékenység, amiben kreatív alkotóként, szabadon lehetünk jelen.

A Dúdolj! Ringass! Táncolj! egy olyan közeg, ahová mindenki hangulatának, igényeinek, lehetőségeinek megfelelően tud kapcsolódni. Zenével, mondókákkal, ölbéli játékokkal a kisebbek, tánccal, mozgásos játékokkal a nagyobbak, hangszerekkel, hangkeltő eszközökkel mindenki a folyamat részesévé válhat.

A foglalkozásokat vezeti:

Paár Julcsi – énekes, okleveles zeneterapeuta
Csiki Gergely – néptáncpedagógus, a Göncöl Néptáncegyüttes vezetője

Muzsikálnak:
Csernók Klára – hegedű, Könczei Bálint – brácsa, Bognár András – nagybőgő

NKA-logo

 

Dúdolj! Ringass! Táncolj! – családi foglalkozás

Családi programjaink mellett több, kimondottan gyermekeknek szóló programsorozatunk is van. Külön kiváltságot jelent, hogy Házunk udvarán a játszótér egész évben várja a levegőzni vágyó gyerekeket és szüleiket. Gyermekprogramjainkkal a legkisebbektől egészen a kamaszokig igyekszünk szórakoztatni és játszva lefoglalni minden korosztályt.

Népzenei koncert babáknak című sorozatunk méltán legnépszerűbb gyermekrendezvényünk, kéthetente kerül megrendezésre ez a rendhagyó baba-mama foglalkozás. Jöjjenek el október 25-én, és élvezzék a Népzenei koncert bábáknak című programsorozatunkat. Az élő zenei kíséret varázsa, és a sok dúdoló, kiszámoló, höcögtető játék élvezete, és a foglalkozásvezetők személyes kisugárzása a gyerekek és szüleik-nagyszüleik nagy kedvencévé avatta ezt a programot.

Népdalok, mondókák, játékok mellett az édesanyák saját hangjuk és csörgő-zörgő ritmushangszerek segítségével kerülhetünk közelebb babáikhoz, érezve, érzékelve egymás hangulati igényeit. A zene, ritmusok, mozgások mentén történő közös játék, együttlét lehetővé teszi egy összehangoltabb, harmonikusabb anya-gyermek kapcsolat kialakulását. A programmal olyan zenei élményt kínálunk a babák számára, amely során megismerkedhetnek a magyar népzenével és a népi hangszerekkel. A koncerten a zene mellett a néptánc is szerepet kap, mindeközben babák közben kedvükre játszhatnak, kúszhatnak, mászhatnak. A program két vezetője, házigazdája, Csiki Gergely néptáncpedagógus, és Paár Julianna népdalénekesnő.

Részletek

Dátum:
2019. október 25., péntek
Időpont:
10:30–11:15
Esemény kategóriák:
, , , ,

Helyszín

Csillaghegyi Közösségi Ház
Mátyás király út 11-15.
Budapest, 1039
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 240 0752, +36 30 523 0454