Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Időfizika

január 30. 19:0022:00

Időfizika

Előadó: Kisfaludy György

A világban elterjedt filozófiai és vallási kérdések merev kereteit próbáljuk feszegetni, hogy végre eljuthassunk a világ keletkezésének és működésének megértéséhez. A tudomány azt kutatja, hogyan, a vallás pedig azt mondja el, hogy mitől működik a világ.

Jegyár: 800 Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak: 400 Ft

Kisfaludy György

1991. november hetedike óta – vagyis 28. éve – tartja nálunk hetente egy küldetéses ember a világ működéséről a szokatlan inkább vitafórumnak mondható előadásait. Bel- és külföldi egyetemek is komoly érdeklődést mutatnak ezekre, hiszen olyan eddig nagyon elkerült téma körül forognak. Mint az élet, az idő, vagy a vallások, de komoly elméletek is felmerülnek a gravitációs hullámokról, amit eddig szintén csak kerülgettek, mint macska a forró kását. Pedig amit ennyire kerülget az emberiség, ott mindig akadnak érdekes és feszegetni való témák. Éppen ezért lett az előadássorozat címe: A tudomány csütörtöke.

Ha valaki tényleg meg szeretné érteni a körülöttünk lévő világot, vagy azt, hogy mitől él, nyüzsög, szaporodik, harcol, virágzik, vagy azt, hogy Isten miképpen van jelen a világunkban, azt szeretettel várjuk minden héten. Még a legnagyobb titkokról is fel fog lebbenni a fátyol. Az eddigi évtizedek alatt a szemünk láttára megformálódott egy olyan világkép, amire régóta vágyik az emberiség, és amiben érdekes módon visszatértek a régi filozófiában használt, majd rettenetesen félremagyarázott fogalmak, mint a tűz, víz, levegő, föld, éter, de mint kiderült, ezeknek alig van köze a nagyképű félremagyarázásokhoz.

Itt minden szépen lassan a helyére kerül, logikussá, érthetővé válik, és kiderül, hogy mind az öt nagy világvallás nagyon is fontos dolgokat őrizget, de egymással harcolva ez is szépen lassan erodál, és a konkrétumokból szépen lassan dogmatikus hit alakul ki. Megismerhetővé válik a téridő, a fény, és az anyagi részecskék világa, de ezek nem kompakt bogyócskák, hanem a végtelenbe tartó kiáradások forrásai.

Érthetővé válik a DNS valóban nagy titka, de most egészen máshonnan közelítve, mint ahonnan eddig keresték a megoldást erre. Ezekre keresi a logikus válaszokat az időfizika tudománya. Mindenkinek szeretettel ajánljuk ezeket a vidám hangulatú előadásokat, azoknak is akikkel az iskolában megutáltatták a fegyelmezésre használt tudományt.

Részletek

Dátum:
január 30.
Időpont:
19:00–22:00
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Óbudai Kulturális Központ
San Marco utca 81.
Budapest, 1032 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 388 2373