Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Irodalmi kávéház – Adorjáni Bálint

május 17. 19:00

Irodalmi kávéház – Adorjáni Bálint

A galéria ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni.

Jegyár: 500 Ft, ami magában foglalja egy kávé/tea árát!

Május 17. péntek 19.00. Verspincér: Adorjáni Bálint színművész

Zongorán közreműködik: Dinyés Dániel

Moderátor: Kurucz Éva
​​

Irodalmi kávéház az Óbudai Kulturális Központban

Az Óbudai Kulturális Központ egy szeglete, a San Marco Galéria havonta egyszer barátságos atmoszférájú kávéházzá alakul, ahol a vendégek kellemes hangulatban tölthetnek el egy estét, egy finom kávé vagy tea mellett.

Az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet verseket, meséket, novellákat, színdarab-részleteket rendelni. Az irodalmi étlapot a közreműködő színész állítja össze. Az általa kedvelt és fontosnak tartott irodalmi művekből, és a közönség részéről leadott rendelés alapján felveszi a verspincér szerepét, majd fel is szolgálja, prezentálja azokat. Május 17-én pénteken 19 órától Adorjáni Bálint színművész szolgálja fel a közönségnek.

A hangulat minden esten kivétel nélkül baráti, a meghívott színészek – a versek és egyéb művek előadásán túl – arról is beszámolnak, hogy miért vált egy-egy irodalmi mű az életük részévé és szívesen válaszolnak a kíváncsi közönség kérdéseire is.

Minden hónapban más és más színészt hívunk meg, hogy az irodalombarát közönség minél változatosabb előadásmódban hallgathasson irodalmat. Egyes verspincéreink zenei körítéssel vagy énekbe átültetve szolgálják fel a remekműveket, ezzel még inkább emelve a kávéházi élményt.

A program rendkívül népszerű és a törzsközönségen kívül folyamatosan érkeznek új látogatók is, akik felfedezik a program értékeit. Az irodalmi est a közösségformálás tökéletes példája, hiszen a közönségünk már baráti közösséggé formálódott, a program előtt és után is összegyűlnek beszélgetni, gyakran saját készítésű süteményt is hoznak.

Célunk

Az Irodalmi kávéház fő célja, hogy péntek este, egy végigdolgozott hét után csendességben és nyugalomban, kultúrával töltődve kapcsolódhassanak ki a vendégek. Az életstílus hihetetlen mértékű változásával, a világ felgyorsult tempójával az irodalom, a könyvek háttérbe szorultak és sokan már szabadidejükben sem olvasnak szépirodalmat. Ezen a negatív változási folyamaton próbál oldani egy kicsit a program.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az olvasás és az irodalom-élmény ma is, hiszen rendkívüli módon fejleszti a gondolkodásmódunkat és megmozgatja a képzeletünket.

Számos népszerű színész volt már Irodalmi kávéházunk közreműködője, többek között Benkő Péter, Hűvösvölgyi Ildikó, Kautzky Armand, Csuja Imre, Pindroch Csaba, Pásztor Erzsi, Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Cseke Péter, Szinetár Dóra vagy Rudolf Péter.

Részletek

Dátum:
május 17.
Időpont:
19:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Óbudai Kulturális Központ
San Marco utca 81.
Budapest, 1032 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 388 2373