Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kondor Attila: Rajzok

2019. április 5., péntek 09:002019. május 3., péntek 16:00

Kondor Attila: Rajzok

Kondor Attila festőművész munkái csendről, elmélkedésről és belső figyelemről szólnak. Képein az építészeti elemek magukba szívó perspektívája a középkori  kolostorkertek, a humanista könyvtárak vagy a barokk templomlépcsők meditatív hangulatát teremti meg.

A kiállítást megnyitja: Smrcz Ádám filozófiatörténész

Közreműködik: Szalag Quartet (Kőmíves Attila, Tiszolczy-Bertalan Anna, Schneller János, Szálka Gergely)

A kiállítás május 3-ig hétköznaponként 9.00–16.00 között ingyenesen látogatható.

 

A San Marco Galéria célja, hogy kiállításokkal hozzájáruljunk a kortárs képzőművészet megismertetéséhez, kísérő programokkal pedig segítsük a művek befogadását, megértését.  Kihasználva a kulturális központ épületének és tereinek adottságait, a térben megforduló számtalan, különböző korú és műveltségű látogató jelenlétét, egy olyan élő kiállítótér működtetését álmodtuk meg, ahol mind a szakmai közönséget, mind a laikus érdeklődőket, és akár a házba teljesen más céllal érkezőket is meg tudja szólítani.

A kiállítások megnyitóit színes programokkal (zene, vers, tánc, vetítés, performansz) tesszük még tartalmasabbá. Már a kezdetektől mai napig rendszeresen valósítottunk meg kiállításokat a Magyar Festészet Napja, a Fotóhónap, a Szakrális Hét és Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozat keretein belül. A galéria alapelveit szem előtt tartva, teret adunk a III. kerületi művészettanárok kiállításának, valamint a kerületben működő művészeti iskolák bemutatkozásának. Fontosnak tartjuk, hogy a kerületben élő művészek nívós alkotásai minél nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Továbbá számos országosan elismert művész is kiállított már itt. A T – Art Alapítvánnyal évek óta szoros kapcsolatot tartunk. Már hagyományként, a Magyar Festészet Napja alkalmából, a T-Art tagjainak képeiből rendezünk kiállítást. A színvonalas munkáknak, a változatos programoknak, a családias légkörnek köszönhetően mind a közönség, mind a szakma körében egyre népszerűbbek a kiállítások. Remélhetően, a jövőben a San Marco Galéria még látogatottabb lesz. A megnyitók alkalmat teremtenénk a találkozásra és a beszélgetésre, ezzel szolgálják a közösségi ház egyik alapfeladatát, a közösség építést. A galéria szakmai munkáját 2012. szeptemberétől Garami Gréta művészettörténész segíti, aki kurátorként vesz részt a galéria életében. A kiállításokhoz sokszor kapcsolódnak beszélgetések, melyet kurátor vezet. További kísérő programként hónaponként egy alkalommal a kerületi iskolák számára tárlatvezetést és művészeti foglalkozás biztosítunk az aktuális kiállításokhoz. Továbbá igyekszünk az épületben további lehetőséget biztosítani más jellegű kiállításoknak, egy évben több alkalommal is tervezünk kiállításokat rendezni a színházteremben és a folyósokon. Illetve egész évben látogatható a vietnámi szoba, melynek kiállítási anyagát Óbuda-Békásmegyer testvérvárosa adományozta az intézménynek.

Részletek

Kezdés:
2019. április 5., péntek 09:00
Vége:
2019. május 3., péntek 16:00
Esemény kategóriák:
, , ,