Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Körforgás – rezgék kicsiknek – Picur színház

2019. február 10., vasárnap 10:30

Körforgás – rezgék kicsiknek – Picur színház

Az Aranyszamár Bábszínház előadása.

Ajánlott korosztály: másféltől 3 éves korig

Forog a föld, forog a kerék, forog a labda, forog a tánc. Ősi rítusok, belénk ivódott lenyomatok a világról, minden, ami körülvesz, ismétlődik, s az élet körforgása mozgás, út a bölcsesség felé. E végtelen megnyugtató rendben, csöppnyi gondolat a változtatás játéka. Szeretnénk, de minek. Így kerek, körök.

Az előadás időtartama: 23 perc + 15 perc közös játék a résztvevőkkel.

Játsszák: Baranyai Anita, Érsek–Csanádi Gyöngyi

Első színházi élmény 0–4 éveseknek.

Jegyár: 1000 Ft

Az előadásokon a nézőszám korlátozott, 70 fő, ezért kérjük, hogy időben vásárolják meg a jegyüket.

Bábszínház előadások a Békásmegyeri Közösségi Házban – Körforgás – rezgék kicsiknek

A kisgyermekek színházi nevelése már a gyermek korai életszakaszában megkezdhető. Az első színházi élményeket már az óvodába lépés, azaz 3 éves kor, előtt is megtapasztalhatják a legkisebbek is. A Békásmegyeri Közösségi Házban is szeretnénk babaszínházi előadásainkkal bekapcsolódni a korai színházi nevelésbe. A babaszínházi előadás ideje alatt a hagyományos színházi ültetéstől eltérően a gyermekek és szüleik szőnyegen, párnákon, babzsákokon kényelmesen ülnek a játéktér körül. Az előadások nem hagyományos történeteket mesélnek el, hanem a képek „beszélnek”a szavak helyett.

A babaszínházak a kisgyermekek elsődlegesen érzékelt világát mutatja be változatos, ötletes előadásokkal a tárgyak, színek, formák, hangok, mozgások megfigyelésére alapozva. Az előadások többszöri megnézésével mélyülnek el leginkább a tapasztalatok, és nyílnak meg újabb és újabb rétegek a gyermekek számára, míg a szülők is újra átélhetik, és újra felfedezhetik a hétköznapi tárgyakat más dimenzióban látva, érzékelve.

A legkisebbeknek szóló babaszínházi előadásokban a beszéd helyett, érzelmeket kifejező hangokat, hangzásokat hallunk leginkább, amiket egyszerű dallamok és ismert mondókák vagy versikék kísérnek. A 20-25 perces előadást általában egy közös játék követi, amely során az előadók, a gyermekek és a szülők együtt játszanak, a kicsik megsimogathatják, dögönyözhetik a kellékeket.

Az előadást követő együttes játék közös élmény, szórakozás gyermeknek, szülőnek egyaránt. A színvonalas babaszínházi előadásokon láthatták már a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház és az Aranyszamár Bábszínház babaszínházi produkcióit is. Tágas nagytermünkben, családias környezetben, kényelmi szolgáltatásokkal várjuk a családokat házunkba.