Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magyar Sportolók – A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítása

2019. február 4., hétfő 08:0020:00

Magyar Sportolók – sportoló magyarok – A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítása

A magyar európai uniós elnökség apropóján létrejött kiállítás a magyar sport eredményeit és jövőbeli lehetőségeit kívánja bemutatni. A kiállítás tematikus tablókra bontva, több nézőpontból való megközelítéssel nyújt átfogó ismertetést a magyar sport tekintélyes alakjainak és legnagyobb sikereinek történetéről. Továbbá a kiállítás rövid betekintést nyújt a magyarországi sportlétesítmények fejlesztésébe, a szabadidősport és egészség, valamint az elkövetkező években Magyarországon rendezendő kiemelt nemzetközi sportesemények témaköreibe is.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető február 21-ig a Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

Belső tér

A három kiállító helyünk közül egy, az „Aula tárlat” van a belső térben ahol klasszikus, semleges hátteret biztosító paravánrendszeren mutatjuk be az alkotásokat. A belső tér jellegéből adódóan, a grafikától kezdődően a festményekig minden féle technikai eljárással készülő képek bemutatására alkalmas. Február 4-21-ig Magyar Sportolók – sportoló magyarok című beltéri kiállítást tekinthetik meg a látogatók a Közösségi Ház nyitvatartási idejében A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum szervezésében.

Külső tér

Ezen kívül még két külső helyszínen van lehetőségünk a közönség számára elérhetővé tenni a vizuális élmények kimeríthetetlen sokaságát. Az épület oszlopsora között elhelyezett installációs rendszeren, nagyméretű képek bemutatására van lehetőségünk. A külső helyszín miatt az időjárási viszontagságokat figyelembe véve, csak olyan technikai megoldást tudunk alkalmazni, ami ellenáll az erős napsütésnek, a szélnek, az esőnek, a hidegnek és a melegnek is. Tehát olyan UV-védett fotó nyomatokat tudunk kitenni, amelyek ezeknek ellenállnak. Természetesen ezek a körülmények csak a megvalósítás módját határozzák meg, a kiállítások tartalmát tekintve szárnyalhat a fantázia és a gondolat. Ez a szabadság pedig megengedi nekünk azt, hogy olyan változatos tartalmakban gondolkodjunk, amelyek hosszú ideig nyújthatnak élményt az épületbe látogatóknak, az Közösségi Ház előtt elhaladóknak.

A tárlatok tartalmát úgy állítjuk össze, hogy azok változatosan illeszkedhessenek a mindennapjainkba és emellett olyan értékeket közvetítsenek, amelyek kortól, nemtől függetlenül érdeklődésre tarthatnak számot. a  Ilyetén kiállításra kerülhetnek majd az állatokat, virágokat, városokat, történelmi eseményeket, néprajzi szokásokat, ünnep köröket, környezetvédelmet, vagy épp bélyegeket bemutató tablók. A nagyméretű, mintegy két négyzetméteres képek messziről is láthatóak, így még azokra is hat, akik nem célzottan hozzánk jönnek, hanem csak úgy sétálnak előttünk.

A „Homlokzat kiállítás” címen szerepel a harmadik bemutató felületünk, amely a Békásmegyeri Közösségi Ház épületének homlokzatán kerül elhelyezésre. Ezen az installációs felületen olyan fotókat fogunk bemutatni, amelyek az itt, Békásmegyeren, Óbudán élő embereket és az ő lakókörnyezetüket mutatják be zsánerképeken keresztül. Ezek is nagyméretű 1,2 négyzetméteres fotó másolatok, amelyek messziről láthatóan fognak egy új arculatot adni a Közösségi Háznak, mind amellett, hogy a portrékon és a zsánerképeken keresztül segítenek betekintést nyerni az itt lakók életébe.

A Békásmegyeri Közösségi Ház tárlatai naponta több ezer embert érnek el, így valóban a helyi közösség részévé válnak.