BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA
2018. 06. 22., péntek - Paulina

Eseménynaptár

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Muzsika a kertben – Titok – Snétberger Trió

2017. július 19., szerda @ 20:00

Snétberger Trió

Snétberger Ferenc – gitár (D/H)
Phil Donkin – nagybőgő (D/UK)
Toni Snétberger – dob (D)

A Berlinben élő, nemzetközi hírű gitárművész-zeneszerző, Snétberger Ferenc az elmúlt évtizedben önálló stílust teremtett. Egyszerre virtuóz és rendkívül érzékeny játékát, egyedi „klasszikus-jazz-brazil” kompozícióit nemcsak Európában, hanem a tengeren túl is elismerés övezi. 2016-ban szólólemezzel debütált a rangos ECM lemezkiadónál, triófelvételének megjelenésére TITOK címmel ugyanott, 2017 áprilisában került sor. Ezt az anyagot mutatja be óbudai közönségének vadonatúj triója, amelyben a brit Phil Donkin bőgőzik és Snétberger fia, Toni Snétberger dobol.

Snétberger Ferenc magyar zenészcsaládban született. Kezdetben Django Reinhardt és Egberto Gismonti gyakoroltak rá hatást, majd a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumban töltött évei alatt felfedezte Bach iránti határtalan szeretetét. A kritikusok és a közönség által is ünnepelt Snétberger a kortárs gitárzene egyik legegyénibb képviselője – különleges, határokat nem ismerő virtuóz. Egy gitár magazin így fogalmaz: „Amit játszik jazz, klasszikus és brazil zene. Snétberger kiemelkedő művészete a dialógus a tegnap és a ma között, a szintézis.”
Phil Donkin szintén zenészcsaládban született Sunderland-ben, az Egyesült Királyságban. Karrierje gyorsan ívelt felfelé hazájában, hamarosan korosztályának legjobb nagybőgőseként tartották számon Európában. Együtt dolgozott többek között Kenny Wheelerrel, Evan Parkerrel, Tim Garlanddal, Marc Coplanddal, Bill Stewarttal New York-i tartózkodása alatt pedig Mark Turnerrel, Seamus Blake-kel és Steve Cardenasszal.
Toni Snétberger Snétberger Ferenc fia, Németországban született. Édesapjával kezdett zenélni…

 

Belépőjegy: 3800 Ft
jegyvasarlasgomb

Jegyfoglalás: ITT

A koncert egyrészes, vége körülbelül 21.30-kor
Rossz idő esetén a Nagyteremben.

Az Óbudai Nyár keretében, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával


Részletek

Dátum:
2017. július 19., szerda
Időpont:
20:00

Helyszín

Óbudai Társaskör

Kiskorona u. 7.

Budapest,

1036

+ Google Térkép