BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA
2018. 07. 16., hétfő - Valter

Eseménynaptár

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nemzetközi Duna Nap

2013. június 29., szombat @ 10:0018:00

dunap2013

Családi programokkal, természetismereti játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Nemzetközi Duna Nap alkalmából a Vidékfejlesztési Minisztérium szombaton az Óbudai-szigeten.

Az eseményen Kovács Péter vízügyért felelős helyettes államtitkár a résztvevő gyerekekkel közösen több száz kecsegeivadékot enged a vízbe azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Duna élővilágának sokszínűségére, a fajok sokféleségének megőrzésére – közölte a minisztérium szerdán az MTI-vel.

A kecsege a Dunában őshonos tokféle, a tokok közül az egyetlen fajta, amely a vándorló életmódot feladva kizárólagosan a folyóvízi életmódra tért át – ezért esett rá a választás. A gyerekek a haltelepítés után oklevelet kapnak annak elismeréseként, hogy aktívan kivették a részüket a Duna élővilágának megóvásából.

A Gyerek Sziget látogatói közös játékon ismerkedhetnek meg a Duna történetével és a folyó élővilágával, valamint óriási akváriumon keresztül közelről tanulmányozhatják a dunai halakat. A Duna-Ipoly Nemzeti Park természetismereti játékokkal, a Duna-Dráva Nemzeti Park kézműves foglalkozásokkal, a Duna Múzeum óriás vizakirakóval, a Fővárosi Vízművek egyebek mellett víztakarékos tippekkel várja a gyerekeket.

A rendezvény központi témája a viza és a tokhalfélék, a Nemzetközi Duna Nap idei jelszava: “tégy a vizákért”.


Részletek

Dátum:
2013. június 29., szombat
Időpont:
10:00 – 18:00