Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nosztalgiavetítés – Az utolsó szamuráj

január 24. 18:30

NOSZTALGIAVETÍTÉSEK
Nosztalgiavetítésünk a magyar alkotások mellett legendás külföldi filmeket és filmcsillagokat is vendégségbe hív a Csillag mozi vásznára!
Beváltjuk ígéretünket, és a csillaghegyi mozirajongók filmjavaslatai közül is válogatunk. Újdonságul havonta változó filmes tematikával szeretnénk nézőink kedvében járni.
Nosztalgiajegy: 500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 300 Ft

Végre itt a péntek, kardot elő, és indulhat a kaland!

Az utolsó szamuráj (amerikai–új-zélandi–japán történelmi kalandfilm, 154 perc, 2003)
Az egykori polgárháborús hős, Nathan Algren (Tom Cruise), nem találja a helyét a békés Amerikában. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség – az ő katonaerényei – itt már értéktelenné váltak. Ebből az állapotból egy sok pénzzel kecsegtető ajánlat mozdítja ki. Algrennek Japánba kell utaznia, ahol a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti. Az új haderőnek a régi hagyományokat tisztelő és követő szamurájokkal kell leszámolnia…

 

Filmvetítések a Csillaghegyi Közösségi Házban

Filmes programjainkkal nem a profitorientált mozivállalatok programstruktúráját követjük, repertoárunkat az itteni lakosság igényeihez mérten próbáljuk kialakítani.

Jegyárainkat alacsonyan tartva, plusz szolgáltatásokat nyújtva azért dolgozunk, hogy újjáéledjen a régi csillaghegyi mozi hangulata. Ami különlegesség teszi az általunk elképzelt mozit, hogy a vetített filmek mellé minden korosztály számára izgalmas kísérőprogramokat szervezünk.

Nosztalgiavetítéseket rendezünk az idősebb korosztálynak, magyar és külföldi filmcsemegékkel az 1930-as évektől egészen a közelmúltig bezárólag.

“Mozititkok” című sorozatunk egy havonta visszatérő, népszerű programunk. Keretei között egy újonnan megjelent, vagy valamilyen alkalomhoz kötődő (nemzeti ünnep, egyéb aktualitás) magyar filmet vetítünk le, a vetítés után pedig moderált beszélgetést rendezünk az alkotók köréből kiválasztott vendégünkkel. Járt már nálunk a Mozititkok program meghívottjaként Koltai Róbert, Herendi Gábor, Mészáros Márta, Benkő Péter, vagy Ternovszky Béla is, csak hogy egy pár nevet kiragadjunk a sok közül.

„Zenél a mozi” programsorozatunk szintén havonta kerül megrendezésre, ilyenkor énekesek, zenészek, zenekarok életét és munkásságát idézzük fel  meghívott zenekarok, és a filmvászon segítségével. Koncert és filmvetítés ugyan azon az estén, egy előadóhoz köthetően. Válogatásunkban szerepel komoly és könnyűzene egyaránt, Vivalditól a Beatlesen át Takáts Tamásig mindenkit felölelhet a Zenél a mozi repertoárja.

Kakaóvetítésünk pedig elsősorban a  gyermekeknek szól, vasárnap délelőttönként magyar vagy külföldi rajzfilmmel kedveskedünk nekik, a vetítés után pedig a mese ihlette kézműves foglalkozás és drámajáték várja a résztvevőket.

Részletek

Dátum:
január 24.
Időpont:
18:30
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Csillaghegyi Közösségi Ház
Mátyás király út 11-15.
Budapest, 1039
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 240 0752, +36 30 523 0454