Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nosztalgiavetítés – Karácsonyi vakáció

2019. november 29., péntek 18:30

Nosztalgiavetítés – Karácsonyi vakáció
(amerikai vígjáték, 97 perc, 1989)

Csodavárás karácsonykor
Decemberben mi más lenne a mozi küldetése, mint kiragadni minket a ködös, szürkés hétköznapokból és ráhangolni a közelgő ünnepre?

November 29. péntek 18.30 Karácsonyi vakáció (amerikai vígjáték, 97 perc, 1989)
Az Amerikai vakáció és Európai vakáció című filmekből jól ismert Griswold család újabb, karácsonyi kalandjainak lehetünk részesei. Az egész család kész az év legmeghittebb ünnepére, a karácsonyra. Mindenki kitűnő ajándékokat vett szeretteinek, és azon vannak, hogy sikerüljön titokban tartani azokat. Ismerve a Griswold családot, tudható, közeleg a katasztrófa. Vajon képes-e egyetlen család romba dönteni a karácsonyt?

 

Filmvetítések a Csillaghegyi Közösségi Házban

Filmes programjainkkal nem a profitorientált mozivállalatok programstruktúráját követjük, repertoárunkat az itteni lakosság igényeihez mérten próbáljuk kialakítani.

Jegyárainkat alacsonyan tartva, plusz szolgáltatásokat nyújtva azért dolgozunk, hogy újjáéledjen a régi csillaghegyi mozi hangulata. Ami különlegesség teszi az általunk elképzelt mozit, hogy a vetített filmek mellé minden korosztály számára izgalmas kísérőprogramokat szervezünk.

Nosztalgiavetítéseket rendezünk az idősebb korosztálynak, magyar és külföldi filmcsemegékkel az 1930-as évektől egészen a közelmúltig bezárólag.

“Mozititkok” című sorozatunk egy havonta visszatérő, népszerű programunk. Keretei között egy újonnan megjelent, vagy valamilyen alkalomhoz kötődő (nemzeti ünnep, egyéb aktualitás) magyar filmet vetítünk le, a vetítés után pedig moderált beszélgetést rendezünk az alkotók köréből kiválasztott vendégünkkel. Járt már nálunk a Mozititkok program meghívottjaként Koltai Róbert, Herendi Gábor, Mészáros Márta, Benkő Péter, vagy Ternovszky Béla is, csak hogy egy pár nevet kiragadjunk a sok közül.

„Zenél a mozi” programsorozatunk szintén havonta kerül megrendezésre, ilyenkor énekesek, zenészek, zenekarok életét és munkásságát idézzük fel  meghívott zenekarok, és a filmvászon segítségével. Koncert és filmvetítés ugyan azon az estén, egy előadóhoz köthetően. Válogatásunkban szerepel komoly és könnyűzene egyaránt, Vivalditól a Beatlesen át Takáts Tamásig mindenkit felölelhet a Zenél a mozi repertoárja.

Kakaóvetítésünk pedig elsősorban a  gyermekeknek szól, vasárnap délelőttönként magyar vagy külföldi rajzfilmmel kedveskedünk nekik, a vetítés után pedig a mese ihlette kézműves foglalkozás és drámajáték várja a résztvevőket.

Részletek

Dátum:
2019. november 29., péntek
Időpont:
18:30
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Csillaghegyi Közösségi Ház
Mátyás király út 11-15.
Budapest, 1039
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 240 0752, +36 30 523 0454