Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pályám – Bács Emese festőművész kiállítása

2019. november 8., péntek 18:002019. november 29., péntek 16:00

Pályám – Bács Emese festőművész kiállítása

Bács Emese festményeinek figuráin és városképein különleges applikált tárgydarabokat találunk: szívószál, fonalak, faékek, kábelek, kidobott gyerekjátékok, kupakok, műanyagok, gyógyszertartó vagy akár a palettáról felkapart izgalmas felületű olaj- és akrilfesték darabok tűnnek fel. Az élet elhasználódott apró tárgyai Bács Emese képein a festészet nyelvében új értelmet nyernek.

A kiállítást megnyitja: Garami Gréta művészettörténész

Közreműködik: Farkas Izsák, hegedűművész

A kiállítás 29-ig, hétköznapokon, 9–16 óráig ingyenesen látogatható a ház nyitvatartási idejében.

 

KIÁLLÍTÁS

A San Marco Galéria célja, hogy kiállításokkal hozzájáruljunk a kortárs képzőművészet megismertetéséhez, kísérő programokkal pedig segítsük a művek befogadását, megértését.  Kihasználva a kulturális központ épületének és tereinek adottságait, a térben megforduló számtalan, különböző korú és műveltségű látogató jelenlétét, egy olyan élő kiállítótér működtetését álmodtuk meg, ahol mind a szakmai közönséget, mind a laikus érdeklődőket, és akár a házba teljesen más céllal érkezőket is meg tudja szólítani. A kiállítások megnyitóit színes programokkal (zene, vers, tánc, vetítés, performansz) tesszük még tartalmasabbá.

Már a kezdetektől mai napig rendszeresen valósítottunk meg kiállításokat a Magyar Festészet Napja, a Fotóhónap, a Szakrális Hét és Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozat keretein belül. A galéria alapelveit szem előtt tartva, teret adunk a III. kerületi művészettanárok kiállításának, valamint a kerületben működő művészeti iskolák bemutatkozásának. Fontosnak tartjuk, hogy a kerületben élő művészek nívós alkotásai minél nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Továbbá számos országosan elismert művész is kiállított már itt. A T – Art Alapítvánnyal évek óta szoros kapcsolatot tartunk.

Már hagyományként, a Magyar Festészet Napja alkalmából, a T-Art tagjainak képeiből rendezünk kiállítást. A színvonalas munkáknak, a változatos programoknak, a családias légkörnek köszönhetően mind a közönség, mind a szakma körében egyre népszerűbbek a kiállítások. Remélhetően, a jövőben a San Marco Galéria még látogatottabb lesz. A megnyitók alkalmat teremtenénk a találkozásra és a beszélgetésre, ezzel szolgálják a közösségi ház egyik alapfeladatát, a közösség építést. A galéria szakmai munkáját 2012. szeptemberétől Garami Gréta művészettörténész segíti, aki kurátorként vesz részt a galéria életében.

A kiállításokhoz sokszor kapcsolódnak beszélgetések, melyet kurátor vezet. További kísérő programként hónaponként egy alkalommal a kerületi iskolák számára tárlatvezetést és művészeti foglalkozás biztosítunk az aktuális kiállításokhoz. Továbbá igyekszünk az épületben további lehetőséget biztosítani más jellegű kiállításoknak, egy évben több alkalommal is tervezünk kiállításokat rendezni a színházteremben és a folyósokon. Illetve egész évben látogatható a vietnámi szoba, melynek kiállítási anyagát Óbuda-Békásmegyer testvérvárosa adományozta az intézménynek.

Részletek

Kezdés:
2019. november 8., péntek 18:00
Vége:
2019. november 29., péntek 16:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Óbudai Kulturális Központ
San Marco utca 81.
Budapest, 1032 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 388 2373