Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rofusz Kinga: Hófehér Karácsony

2018. november 9., péntek 10:00

Rofusz Kinga: Hófehér Karácsony

A kiállításon Rofusz Kinga illusztrációi tekinthetők meg, melyek Mészöly Ágnes meséjéhez készültek. A történet és a képek a klasszikus karácsonyi mesék varázslatos világát elevenítik fel, de megjelenik benne egy fantasztikus elemekkel átszőtt humoros dimenzió is.

A kiállítás december 15-ig megtekinthető a 3K nyitvatartási idejében.

A belépés ingyenes.

3K- Kiállítások

A kulturális központ előterében és színháztermében kialakított kiállítótérben, kéthavonta, profi világítástechnikával megvilágított fotók, festmények, képzőművészeti alkotások tekinthetők meg. Az alkotások megtekinthetők a ház nyitvatartási ideje alatt.

Minden kiállítást kiállítás-megnyitóval indítunk, ahol általában egy ismert ember méltatja a kiállító művész munkásságát. Az érdeklődőket pogácsával, ásványvízzel vendégeljük meg. Előfordul, hogy egy-egy megnyitót kiegészítő programokkal – akusztikus koncert, tánc, vers, filmvetítés – színesítünk. Ezek a megnyitók alkalmat teremtenek a találkozásra és a beszélgetésre, ezzel szolgálják a ház egyik alapfeladatát, a közösség építését.

A különböző ünnepkörökhöz kötődően, minden évben tartunk kiállítást a felnőtt korosztály számára is. Most decemberben Rofusz Kinga: Hófehér Karácsony illusztrációi tekinthetők meg, amelyek Mészöly Ágnes meséjéhez készültek.

Visszatérő kiállítóink

Vannak visszatérő kiállítóink, akik szívesen mutatják be új munkáikat nálunk, mint például Zumpf András kerületi lakos vagy Kőműves Kata, akik csodálatos fotóikat hozzák rendszeresen.

Többször csatlakoztunk az Ars Sacra (Szakrális Hét) Fesztivál programsorozathoz is kiállítóinkkal. Idén Simon András „Istenről beszélő vonalak” c. kiállítása látható a fesztivál keretén belül.

Nagy sikere volt Papp Tímea „Kő lelke” című kavicsképek kiállításának, aminek mi adhattunk először budapesti bemutatkozási lehetőséget, hisz Debrecenből érkezett a fővárosba. Így más kerületekből és a környező településekről is sok látogatót fogadtunk.

Nagy megtiszteltetésnek tekintjük, hogy a magyar fotográfia nagyasszonya, a Kossuth – és Balázs Béla-díjas Keleti Éva is tartott már nálunk kiállítást válogatott színészportréiból. Szintén színházi vonatkozású kiállítás volt Puska Judit: Színház feketén-fehéren című fotókiállítása. Judit főleg színészeket, színházi eseményeket örökít meg és rendszeresen fotózza a 3K utcaszínházi előadásait, próbafolyamatait, így kiállításán az itt készült képek is bemutatásra kerültek.

Célunk

Kiállításainkkal célunk megszólítani mind a szakmai közönséget, mind a laikus érdeklődőket és akár a házba teljesen más céllal érkezőket is, hisz sokan egy-egy előadás kezdésére várva mintegy spontán tekintik meg a kiállított képeket, alkotásokat.

Igyekszünk a kerületi iskolák és nyugdíjas házak számára is csoportos látogatási lehetőséget biztosítani. Kiállításainkat különböző fórumokon hirdetjük (honlap, a ház Facebook oldala, kéthavonta megjelenő műsorfüzet, Óbuda újság, plakátok, szórólapok, LED-fal), hogy minél több látogatót bevonzhassunk.

Részletek

Dátum:
2018. november 9., péntek
Időpont:
10:00
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ
Pethe Ferenc tér 2.
Budapest, 1033
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 247 3604