Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Romantika a komolyzenétől a filmzenéig

2018. január 15., hétfő 19:0020:30

 
Közreműködnek:
Glamour Quartet:
Mohácsi Orsolya – hegedű
Puskás Tícia – hegedű
Barát Adrienn – brácsa
Kádi Erika – gordonka
Mali Emese – zongora
Galavics Gábor – klarinét
Dvořák: Amerikai kvartett, 96
Brahms: a-moll klarinéttrió op. 114
Válogatás a filmzene nagyjaitól
A kamaraest házigazdája: Kádi Erika

Valentin-naphoz közeledve a romantikus kamarairodalom legnépszerűbb darabjait válogattunk össze, melyeket a Glamour Quartet és az Operaház művészei adnak elő.
Az estet érzelmes csokorral zárjuk, ahol a mindenki által ismert, legszebb filmzenék csendülnek fel, mint a Titanic, az Egy asszony illata, a Love Story és az Álom luxuskivitelben – legszebb zenéi csendülnek fel.
Magyarország legrégebbi szimfonikus együttesét, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát bécsi mintára, 1853-ban alapította Erkel Ferenc.
Története páratlan a maga nemében: számos zenetörténeti jelentőségű esemény, az itt megforduló, és a kor szempontjából is meghatározó jelentőségű zeneszerzők és előadóművészek hosszú sora együttesen eredményezi azt a történésekben gazdag múltat, mely alapján a zenekart méltán a legjelentősebb európai zenekarok sorában tartják számon. A magyarországi szimfonikus koncertélet alapjait fektette le együttesünk, Európában elsőként vezettük be a bérleti rendszert. Közel 100 évig az egyetlen hivatásos szimfonikus zenekarként feladatunk volt az Európai zeneirodalom folyamatos követése, valamint a magyar zenekultúra integrálása a világ élvonalába. Számos alkalommal egész Európa figyelt a budapesti koncertjeinkre, és kritikusok hada vitte a hírét a magyar közönség zeneszeretetéről.
Megalapítása óta mindig is alapvető célkitűzéseink között szerepelt a múlt és jelen nagy zenei alkotásainak előadása. Ennek eredménye, hogy olyan személyiségek határozták meg a zenekar történetét, mint Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Goldmark Károly, Johannes Brahms, Antonín Dvořák, Gustav Mahler, Pietro Mascagni, Richard Strauss, Maurice Ravel, Dohnányi Ernő, Ottorino Respighi, Bartók Béla, Igor Sztravinszkij, Kodály Zoltán, Weiner Leó, Kadosa Pál, Petrovics Emil, Szokolay Sándor, és nem utolsó sorban Kurtág György.
Belépőjegy: 2200 Ft, senior és diákjegy: 1500 Ft
Jegyet vásárolhat a www.jegy.hu oldalon és az Óbudai Társaskörben

Részletek

Dátum:
2018. január 15., hétfő
Időpont:
19:00–20:30

Helyszín

Óbudai Társaskör
Kiskorona u. 7.
Budapest, 1036
+ Google Térkép