Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sulyok Gabriella kiállításának megnyitója

2018. november 9., péntek 18:00

Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikusművész kiállítása

“A Táj. Egyszerű és tömör szó, azonban – szándékom szerint – a Mindenség összessége, mivel az Ég mozgása azonos lüktetésben van a Föld lélegzetével, állandó változásaival. A tájnak lényege Isten-teremtette öntörvényűsége, de az Ég ugyanúgy ember- és Isten-lakta vidék. A fekete-fehér tusrajzok után a szemlélődés tárgya és élménye a minket körülvevő világ: formáival, színeivel, vizeivel, lombjaival, párájával, felhő-vonulataival.”

(Sulyok Gabriella)

A kiállítást megnyitja: Garami Gréta művészettörténész

Közreműködik: Kovács-Sebestény Csilla – cselló, Makkos Lilla és Hermann Bence –ének

A kiállítás november 30-ig hétköznaponként 9.00–16.00 között látogatható.

A belépés ingyenes.

A kiállítás megnyitóinkról

A kiállítások megnyitóit színes programokkal (zene, vers, tánc, vetítés, performansz) teszik még tartalmasabbá. Sulyok Gabriella megnyitója esetében, Kovács-Sebestény Csilla cselló előadóművész, Makkos Lilla és Hermann Bence énekesek fognak közreműködni, hogy megteremtsék a művészi hagulatot a megnyitón.

A megnyitók alkalmat teremtenénk a találkozásra és a beszélgetésre, ezzel szolgálják a közösségi ház egyik alapfeladatát, a közösség építést. A galéria szakmai munkáját 2012. szeptemberétől Garami Gréta művészettörténész segíti, aki kurátorként vesz részt a galéria életében. A kiállításokhoz sokszor kapcsolódnak beszélgetések, melyet kurátor vezet. További kísérő programként hónaponként egy alkalommal a kerületi iskolák számára tárlatvezetést és művészeti foglalkozás biztosítanak az aktuális kiállításokhoz. Továbbá igyekeznek az épületben további lehetőséget biztosítani más jellegű kiállításoknak, egy évben több alkalommal is terveznek kiállításokat rendezni a színházteremben és a folyósokon. Illetve egész évben látogatható a vietnámi szoba, melynek kiállítási anyagát Óbuda-Békásmegyer testvérvárosa adományozta az intézménynek.

Célunk

A San Marco Galéria célja, hogy a kiállításokkal hozzájáruljon kortárs képzőművészet megismertetéséhez, kísérő programokkal pedig segítse a művek befogadását, megértését.  Kihasználva a kulturális központ épületének és tereinek adottságait, a térben megforduló számtalan, különböző korú és műveltségű látogató jelenlétét, egy olyan élő kiállítótér működtetését álmodta meg, ahol mind a szakmai közönséget, mind a laikus érdeklődőket, és akár a házba teljesen más céllal érkezőket is meg tudja szólítani.

Helyszín

Óbudai Kulturális Központ
San Marco utca 81.
Budapest, 1032 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 388 2373