Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szabó Franciska festőművész kiállításának megnyitója

2018. december 7., péntek 18:0020:00

Szabó Franciska festőművész kiállításának megnyitója

„Szabó Franciska fiatal festőművész a Képzőművészeti Egyetem festő és vizuális nevelő szakán végzett, majd az ELTE esztétika szakán tanult. Már egyetemi évei alatt is több művészeti díjat nyert, 2009-ben pedig az óbudai Amadeus Ház ösztöndíja révén dolgozott négy és fél évig Óbudán. 2011-ben az MTA dísztermében vehette át a Pro Arte Aranyérmet. Fiatal kora ellenére a Kisképző művészeti igazgatóhelyettese is lett. Festészetét kiváló mesterségbeli tudás, a társadalmi és személyes kérdések iránti érdeklődés és óriási tehetség jellemzi.” (Garami Gréta)

A kiállítást megnyitja: Garami Gréta művészettörténész

A kiállítás 2019. január 25-ig hétköznaponként 9.00–16.00 között látogatható.

A belépés ingyenes.

A kiállítás megnyitóinkról

December 7-én 18 órától Szabó Franciska fiatal festőművész kiállítás megnyitóján vehetnek részt a vendégek. A megnyitók alkalmat teremtenénk a találkozásra és a beszélgetésre, ezzel szolgálják a közösségi ház egyik alapfeladatát, a közösség építést. A kiállítások megnyitóit színes programokkal (zene, vers, tánc, vetítés, performansz) teszik még tartalmasabbá. A galéria szakmai munkáját 2012. szeptemberétől Garami Gréta művészettörténész segíti, aki kurátorként vesz részt a galéria életében. A kiállításokhoz sokszor kapcsolódnak beszélgetések, melyet kurátor vezet. További kísérő programként hónaponként egy alkalommal a kerületi iskolák számára tárlatvezetést és művészeti foglalkozás biztosítanak az aktuális kiállításokhoz. Továbbá igyekeznek az épületben további lehetőséget biztosítani más jellegű kiállításoknak, egy évben több alkalommal is terveznek kiállításokat rendezni a színházteremben és a folyósokon. Illetve egész évben látogatható a vietnámi szoba, melynek kiállítási anyagát Óbuda-Békásmegyer testvérvárosa adományozta az intézménynek.

Célunk

A San Marco Galéria célja, hogy a kiállításokkal hozzájáruljon kortárs képzőművészet megismertetéséhez, kísérő programokkal pedig segítse a művek befogadását, megértését.  Kihasználva a kulturális központ épületének és tereinek adottságait, a térben megforduló számtalan, különböző korú és műveltségű látogató jelenlétét, egy olyan élő kiállítótér működtetését álmodta meg, ahol mind a szakmai közönséget, mind a laikus érdeklődőket, és akár a házba teljesen más céllal érkezőket is meg tudja szólítani.

Helyszín

Óbudai Kulturális Központ
San Marco utca 81.
Budapest, 1032 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 388 2373