Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Történelmi előadás-sorozat: A konszolidáció

2019. február 19., kedd 15:00

Történelmi előadás-sorozat: A konszolidáció (Bethlen István)

Előadó: Dr. Tóth József történész

A belépés ingyenes.

Előadás-sorozatok a történelem kedvelőknek

A három legrégebbi előadás-sorozatunk a Történelmi előadás-sorozat, a Pszichológia és Időfizika sorozatok, illetve A Biblia világa című sorozat.

Február 19-én Történelmi előadás-sorozatunk keretein belül a A konszolidáció (Bethlen István) témáját járjuk körbe. A Történelmi előadás-sorozatot Dr. Tóth József nagy tudású történész tartja, aki egyben a nálunk működő San Marco baráti kör klubvezetője is. A kerületi nyugdíjasokat összefogó klub és az előadás-sorozat együttesének céljai a gyakran hiányos történelmi ismeretek pótlása és a meghamisított tények objektív bemutatása, illetve a hely- és honismeret révén erősíteni Óbudához, a hazához való tudatos kötődést. Ezt szolgálják a közkedvelt ismeretterjesztő előadások, diavetítések, városnéző séták. Az egyik legrégebbi előadás-sorozatunk.

A Biblia világa elnevezésű előadás-sorozat a Biblia történeteit veszi sorra és vizsgálja a bibliai életutakat. Az előadó, Filep György nagyon fontosnak tartja, hogy a XXI. század embere is ismerje a Bibliát, hiszen ez az európai kultúra egyik alapvető forrása és a benne szereplő fogalmak, illetve erkölcsi tézisek ma is meghatározzák a társadalmi létünket.

Részletek

Dátum:
2019. február 19., kedd
Időpont:
15:00
Esemény kategóriák:
, , , ,

Helyszín

Óbudai Kulturális Központ
San Marco utca 81.
Budapest, 1032 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 1 388 2373