Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VII. Fogyatékosok Világnapja ünnepség

2019. november 29., péntek 10:0012:00

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a fogyatékos emberek problémáira. A cél, hogy a sérült emberek ne maradjanak magukra nehézségeikkel, ne szigetelődjenek el, hanem a társadalom egyenrangú polgáraiként élhessenek.

Ennek alkalmából az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ idén is szeretettel vár mindenkit az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Fogyatékosok Világnapja ünnepségére, mely 2019. november 29-én, 10 órától kerül megrendezésre az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco u. 81.).

A rendezvényen Mátyás király és a burkus füvesasszony meséjét előadják a Dobay Márti Színjátéktér művészei, majd a Prizma EGYMI tánccsoport lép a színpadra. Az ünnepséget követően az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központtal együttműködési megállapodásban lévő Tájoló Szociális Egyesület képzőművészeti kiállításának megnyitójára és a legjobb helyezést elért alkotások díjazására is sor kerül. A pályázatra ebben az évben a „Barátaim, akikkel jól érzem magam” témakörben lehetett beküldeni a fogyatékos személyek által készített pályaműveket.

Továbbá a vendégeknek az ünnepség teljes ideje alatt lehetőségük lesz – a képzőművészeti kiállítás megtekintésén túl – megvásárolni az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ foglalkoztatottjainak saját készítésű fajátékait, karácsonyi díszeit, kerámiáit és egyéb késztermékeit.

Részletek

Dátum:
2019. november 29., péntek
Időpont:
10:00–12:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Óbudai Kulturális Központ – ÓKK
San Marco u. 81
Budapest, 1032
Honlap:
http://kulturkozpont.hu/