Gyerekprogram az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárában

Közzétéve:

A történetek közös mesélése az írásbeliség előtti időszakra nyúlik vissza, amikor még szájhagyomány útján terjedtek a mondák, legendák, mítoszok. A mesék akkoriban tanításra, erkölcsi iránymutatásra és szórakozásra szolgáltak, de már akkor közösségteremtő erővel is bírtak. Hiszen a mesehallgatás mindamellett, hogy fejleszti a gyerekek fantáziáját, szókincsét, hatással van az érzelmi fejlődésre, a gondolkodásra, minőségi együtt töltött időt jelent a család számára. Az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára ezért 2022. szeptember 30-án 19:19-20:20 egy igazi esti mese élményre hív minden mesét szerető családot.

A könyvtárosok az este folyamán meséket olvasnak fel árnyjátékkal, játékokkal kiegészítve. A mesék minden alkalommal egy-egy tematika köré csoportosulnak, egy jeles naphoz kötődnek vagy egy-egy téma kapcsán kerülnek összeválogatásra. Az elmúlt években hallgathattunk már meséket a télről, a színekről, utazásról, a vikingekről vagy Halloween, Márton-nap alkalmából.

A mesés történetek mellett az otthonos környezetért a könyvtár színes párnákkal, pléddel készül és mindenki hozhatja a saját hálózsákját. Amikor a terem megtelik hálózsákokkal és mindenki bekuckózott, sötétbe borul a könyvtár, csak egy lámpa marad égve, a könyvtár ikonikus meseolvasó lámpája, melynek fénye alatt éltre keltek már vitézek, hősök, boszorkányok, sárkányok. A szeptemberi alkalommal mi lesz a vezérfonal? Az most is meglepetés, de a meghitt szórakozás garantált.

Helyszín: Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára 1038 Budapest, Ezüsthegy u. 16.

Időpont: 2022. szeptember 30-án 19:19-20:20

Honlap: https://platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/2022-09-30/halo-zsakba-macska/

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság