100 kerek esztendő

Hírek
Közzétéve:

Gruber Józsefné Ica néni a család első gyermekeként a Baross utcai Klinikán 1918. június 20-án látta meg a napvilágot. Édesanyja háztartásbeli volt, édesapja állami alkalmazottként dolgozott a Minisztériumban. Imádott húga, Mária 13 éves korában agyhártyagyulladásban halt meg.

Gyermekkorára szeretettel emlékszik vissza, a Kelenföldi elemi iskola után a VIII. kerületi Práter utcai Közösségi iskolában végezte el a polgárit. A Mester utcai felsőkereskedelmi iskolában tanult gyorsgépírást, levelezést és könyvelést, ezt követően első munkahelye a Rózsa utcai Pallas Stadium Könyvkiadó volt.

A Könyvkiadót 1940-ben hagyta ott, majd a hazai járműgyártás egyik bástyájának tekintett Uhri testvérek cégéhez került, mint bérelszámoló. A II. vh. ideje alatt 1944-ben a bombázásoktól tartva Budapestről Kismaros városrészébe, Börzsönyligetbe egy nyaralóba költözött ki a család, Ica néni innen járt be vonattal fáradhatatlanul mindennap dolgozni Budapestre. Rövid ideig alkalmazott volt a Telefongyárnál is, végül 1946-ban az Energiagazdálkodási Intézetnél (EGI) helyezkedett el, mint műszaki rajzoló és innen is ment nyugdíjba 1975-ben. A céggel azóta is jó a kapcsolata, jeles napokon sem feledkeznek meg az egykori dolgozójukról.

Óbudán 2006 óta él. Korához képest jó egészségi állapotnak örvend, mai napig sokat olvas, szeret rejtvényt fejteni, főzni, a ház körüli kertet rendszeresen gondozza.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, valamint Bús Balázs polgármester nevében dr. Gallóné Nagy Judit a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetője köszöntötte Ica nénit, akinek további jó egészséget, és a szerettei körében, boldogságban eltöltött éveket kívánunk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

November 30-án újra ingyenes jogsegély az Áldozatsegítő Program keretében

Hírek
Közzétéve:

Véget ért kerületünkben az akciós burgonyavásár

Hírek
Közzétéve:

Indul a Közösségi Költségvetés 2024 – tartsanak velünk!