8 napig a születés volt a középpontban

Hírek
Közzétéve:

A rendezvényen Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere vándorbölcsőt adott át az óbudai csoport szervezőinek. A vándorbölcsőt a Három Királyfi óbudai csoportja félévente új óbudai újszülöttnek ajánlja majd fel. A bölcső első lakója Gallai Gáspár Márton épp az eseményen volt 3 hetes.

Az átadó után az Óbudai Hordozós Klub divatbemutatója, majd kerekasztal beszélgetés következett, ahol a 8 napos Születés hete Óbudán rendezvénysorozat tapasztalatait beszélték meg a Családbarát Óbuda csoport tagjai.

Szakmai előadásokat is hallgathattak a résztvevők, az előadók között olyan elismert szakemberek voltak, mint dr. Guttmann Orsolya szülész, nőgyógyász, dr. Hada Zsuzsanna pszichiáter,  Fábián Tímea tréner, dúla, és Hegedűs Réka szociálpolitikus, mediátor.

A world café programok beszélgetőköreinek témagazdái Czák Ildikó védőnő, Görbicz Adria bába, Merényi Rózsa konduktor, Eötvös Judit a Mazsola kuckó szervezője, Szabó Mónika pszichopedagógus, Havas Ágnes párkapcsolati mediátor, dr. Hada Zsuzsa pszichiáter, Karlócai Beatrix és Horváthné Bakóczy Eszter mentálhigiénés szakemberek, valamint Erdeiné Zsóka pedagógus, családterapeuta jelölt voltak.

A mozgalom közösségi gyűjtést is indított, melynek keretében egy óbudai játszótérre helyeznek ki úgynevezett baba-mama padot. A pad helyszínéről szavazást is indítottak a Facebook Családbarát Óbuda csoportjában. A gyűjtés a Gyerek Sziget rendezvény ideje alatt is folytatódik, ahol a Családbarát Óbuda sátorban várnak szeretettel minden érdeklődőt.

A rendezvényhez és annak célkitűzéseihez idén is csatlakozott és szakmai segítséget nyújtott Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság