A Római-part története a csónakházban

Hírek
Közzétéve:

Az időszaki kiállítás végigvezet a partszakasz vízi életének történetén, a római kortól kezdve napjainkig, különös tekintettel az elmúlt száz év során kialakult pezsgő közösségi életre. Az érdeklődők megismerhetik ennek a különleges atmoszférának olyan jellegzetes színtereit, mint a csónakházak, szabad strandok, kosaras uszodák és hangulatos kisvendéglők. A tárlat bepillantást enged a magyar vízi sport nagy pillanataiba és bemutatja a kiemelkedő magyar sporteredményeket.

Dr. Szabó Lajos szakmai bemutatójában kitekintést nyújtott a terület történeti, sporttörténeti alakulására. A látogatókkal folytatott jóízű beszélgetés során felelevenedtek személyes emlékek is. A bemutató vendégei voltak az egykori Podoletz csónakház tulajdonosának leszármazottai, valamint Balogh Anikó, Európa-bajnoki bronzérmes kajakos, akik szívügyüknek tekintik a sportág hagyományainak ápolását.

Aki nem szeretne lemaradni erről az egyedülálló kiállításról, október 1-ig még megtekintheti ingyenesen a Bíbic csónakházban, a Római-parton. Családok, érdeklődő csoportok és iskolai osztályok látogatását is várja a tárlatvezető.

Helyszín: a volt Bíbic II. csónakház épülete, Római-part 26.
A kiállítás hétfő kivételével, 13 és 20 óra között látogatható október 1-ig.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság