Advent Óbudán – Jégpálya, kézműves vásár, programok

Hírek
Közzétéve:

Bús Balázs polgármester ünnepélyes megnyitójára november 28-án 18.00 órakor kerül sor. A Fő téri színpadon 16 órától Gáspár Szilvia és zenekara, fél héttől pedig a Muzsikás együttes és Petrás Mária koncertje hallható. A jégpálya 16 órától várja a korcsolyázni vágyókat. Vasárnap 14 órától a Braunhaxler Óbudai Német Hagyományokat Ápoló Egyesület, 16 órától a Tárkány Művek, 18:30-tól Szirtes Edina Mókus, fél nyolctól pedig a Kincső Néptáncegyüttes műsora látható, melyet távház is követ. Az első adventi gyertyát Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere gyújtja meg vasárnap este 18 órakor a Fő téren. Ebben az évben Tarlós István Budapest főpolgármestere, Kozma Imre atya irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit vasárnaponként.

Advent Óbudán 2015_1

Újdonság a Fő téren a most nyíló Gázlámpa Kioszk. A Fő tér közepén álló hajdani gázátadó állomás épületében kialakított pultnál ünnepi italokat és falatokat lehet fogyasztani. A bevételből a kárpátaljai rászoruló családok tűzifa ellátását támogatják.

A Fő téren, a Csobánka téren és a Pethe Ferenc téren is ünnepi díszbe öltöztek már a karácsonyfák, és a kulturális intézmények izgalmas, színes programokkal várják az érdeklődőket. Az Óbudai Kulturális Központban koncertek lesznek, a 3K-ban gyermekprogramok, alkotóház és ünnepi fényfestés, a Békásmegyeri Közösségi Házban pedig a jégpálya mellett zenés programokkal, jégangyal-faragással és kiállításokkal várják az érdeklődőket az ünnepi hétvégeken. Valamennyi intézmény részletes programja megtalálható a www.adventobudan.hu weboldalon.

November 28. és január 31. között lehet korcsolyázni a Fő téren és a Csobánka téren található jégpályákon, a Fő téren minden nap 8 és 22 óra között, Békásmegyeren 8 és 20 óra között. A korcsolyabérlés lehetőségét, valamint az ingyenesen igénybe vehető oktatást a szervezők az elmúlt év tapasztalatai alapján idén is biztosítják.

meghivo_advent_obudan_2015

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

E-könyv változatban is megjelent a Budapest Nagyregény!

Hírek
Közzétéve:

Póráz + felelősség = biztonság + szabadság

Hírek
Közzétéve:

„A Plázst is a NER oligarchái akarják?” – Dr. Kiss László nyílt levele