Családbarát hely elismerést kapott Óbuda-Békásmegyer

Hírek
Közzétéve:

Az elismerést az alapítvány sajtótájékoztatóján Bús Balázs polgármester nevében dr. Gallóné Nagy Judit, a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetője vette át.

Óbuda-Békásmegyer szociális elkötelezettségét jól mutatja, hogy a Gyermekbarát Település, kétszeres Idősbarát Önkormányzat, Fogyatékosságbarát munkahely és Kerékpárosbarát munkahely díjak mellett immár a Családbarát hely elismerést is magáénak tudhatja.

„Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2013-ban csatlakozott a Három királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz, azóta a városházára kitűzzük a babazászlót, ha önkormányzati dolgozó családjában baba születik. Az önkormányzat számos támogatással igyekszik ösztönözni a családalapítást, gyermekvállalást. A kerület szolgáltatásai, rendezvényei, kiterjedt szociális ellátórendszere, kulturális- és sportprogramjai mind azt a célt szolgálják, hogy a III. kerület vonzó legyen a családok számára. A védőnői szolgálat számos oktató-, felkészítő és támogató programot szervez a várandós és kisgyermekes anyukák, családok számára, a kerület 11 bölcsődéjében 958 férőhely várja a gyermekeket, ahol a családok az ellátáson felül számos önként vállalt, plusz szolgáltatást is igénybe vehetnek. A szociálisan rászoruló családok részére a támogatások széles palettáját biztosítjuk a beiskolázási segélytől a továbbtanulási támogatáson át a gyermekétkeztetésig. A kerület nagy rendezvényein, így többek között Óbuda Napján, az Óbudai Nyár és az Advent Óbudán programjain valamennyi korosztály talál magának tartalmas és színvonalas programot. Az önkormányzat célja, hogy kerületi lakosai úgy érezzék, Óbuda-Békásmegyer valóban Családbarát hely, és jó itt élni!” – mondta a díjátadáson dr. Gallóné Nagy Judit főosztályvezető.

Skrabski Fruzsina, a Három királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke elmondta, hogy azért ez a 12 település, városrész kapta meg ezt a kitüntető címet, mert ezeken a településeken alakulhatott helyi csoportja a mozgalomnak. Óbuda-Békásmegyer mellett többek között Békéscsaba, Debrecen, Eger, Győr, Székesfehérvár, Szeged is részesült az elismerésben.

A mozgalmat 2009-ben Kopp Mária orvos hívta életre azzal a céllal, hogy annyi gyerek születhessen, ahányat a családalapító fiatalok terveznek. Felmérések szerint a fiatal párok két-három gyereket szeretnének, ám végül átlagosan mindössze 1,3 gyermek születik meg a kapcsolatokból.

Fotók: Benkő Vivien Cher

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság