E-töltők tíz helyszínen Óbudán

Hírek
Közzétéve:

2017. első felében a Kormány az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft-t ( e-Mobi NKft.) bízta meg az országos lefedettségű töltőhálózat kialakításával. A 100%-os állami tulajdonban álló nonprofit gazdasági társaság, a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt végzi tevékenységét, fő céljai az alábbiak:

  • Országosan egységes, átlátható nyílt e-mobilitási platform és fizetési rendszer létrehozása
  • Költséghatékony e-mobilitás töltőinfrastruktúra felügyeleti és elszámolási rendszer megvalósítása
  • Központi szerveralapú magszolgáltatások – fizetési csatorna, kártya – és kedvezménykezelés, alkalmazásintegráció

A 2017. szeptember 29-én tartott testületi ülésén arról döntöttek a helyi képviselők, hogy az önkormányzat hozzájárul 10 + 1 tartalék helyszínen az e-Mobi Nkft. által e-töltők önkormányzati forrást nem igénylő telepítéséhez, továbbá felhatalmazza az e-Mobi Nkft-t a teljes körű működtetési feladatok ellátására.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az e-Mobi NKft. együttműködésének köszönhetően 2017. augusztusára került véglegesítésre az a 10 + 1 tartalék e-töltő telepítési helyszín szerte a III. kerületben, amelyek esetében a tervek szerint 2018 első felében megtörténnek a telepítések.

A tartalék helyszínen történő telepítésre akkor fog sor kerülni, ha az első 10 helyszín valamelyikén nem várt komplikáció lépne fel, pl. közművek nem megfelelő kiépítettsége stb.

Pünkösdfürdő utca 3.
Mátyás király út 27.
Ágoston utca 4.
Kiskorona utca 16
Bécsi út 126.
Bálint György utca 19.
Zsirai Miklós u. 15.
Kerék utca 36.
Solymár utca 94.
Viador utca 9.
Kubik utca
(Opel Maxabo mellett)

A fentiekben bemutatott 10+1 helyszín megvalósulását követően a tapasztalatok bővülésével az e-Mobi Nkft további e-töltők telepítését tervezi a közeljövőben, szerte Budapesten – így a III. kerületben is –, így a jelenlegi fejlesztés egy I. ütemnek is tekinthető.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság