Fiatal óbudai tehetségek muzsikája

Hírek
Közzétéve:

A koncert nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a zenei nevelés fontosságára, egyben támogatást és megjelenési lehetőséget nyújtson a muzsikálás iránt érdeklődő fiatalok számára Óbudán.

Péntek este a közönség Óbuda-Békásmegyer klasszikus és népzene területén tehetséges fiataljainak előadását hallgathatta meg. A fellépők az Árpád Gimnázium, a Budapest III. kerület Kerék  Ált. Iskola és Gimnázium, az Óbudai Gimnázium, az Óbudai Népzenei Iskola, a Szent József Általános Iskola és Gimnázium, a Varga István Közgazdasági Szakgimnázium, valamint a Veres Péter Gimnázium tanulói közül kerültek ki.

A koncerten klasszikus, filmzene, népzene adaptációk csendültek fel, illetve Kreisler, Bach, Liszt, Chopin, Franz Anton Hoffmeister, Tűzszekerek, Greensleeves szerzemények.

A hangszeres muzsika népszerűsítésére vállalkozó esten zongora, nagybőgő, hegedű, gitár, fuvola, trombita, citera segítségével szólaltatták meg a fiatal zenészek a darabokat, melyeket Orosz Erzsébet karvezető és ének-zene tanár állított össze és konferált.

Fotók: Assay Péter / Óbuda újság

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság