Fogyatékosságügyi tanácsadás indul a Családsegítőben

Hírek
Közzétéve:

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. fogyatékosságügyi tanácsadói hálózatot hozott létre a fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének fejlesztése érdekében. A kiemelt projekt elsődleges célja egy olyan országos szolgáltatási hálózat kialakítása, amely hatékonyan segíti a fogyatékos emberek információkhoz, ellátásokhoz való hozzáférését.

A hálózat 22 Információs és Koordinációs Pontja egységes szolgáltatási struktúrában érhető el mind a fogyatékos személyek és családtagjaik, mind pedig a közszolgáltatásokat biztosító más szolgáltatók szakemberei számára. A szolgáltatás megtalálható a megyei jogú városokban és egy budai, valamint egy pesti kerületben működő Család- és Gyermekjóléti Központban, ahol a tanácsadókhoz személyesen, telefonon és elektronikus úton is fordulhatnak az érdeklődők tájékoztatásért.

A tanácsadók várják a mozgássérült, látássérült, hallássérült, pszichoszociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral, intellektuális képességzavarral élő (értelmi fogyatékos), beszéd- és nyelvi fogyatékos személyeket, halmozottan sérült gyermekeket, felnőtteket és hozzátartozóikat.

Segítséget tudnak nyújtani az őket érintő:

  • megsegítések lehetőségeiről,
  • ellátások, szolgáltatások elérhetőségeiről,
  • naprakész információkról,
  • akadálymentesített eseményekről, rendezvényekről,
  • szakemberekről, segédeszközökről,
  • fejlesztési és terápiás lehetőségekről,
  • speciális szolgáltatásokról.

Az akadálymentes, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető óbudai helyszínen nem csak a III. kerületi, hanem a több budai kerületből is várja az érintetteket a két tanácsadó az
Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban,
1035 Budapest, Váradi u. 9-11.,
Tel.: 06-1- 250-1964

előzetes telefonos időpontfoglalás alapján, az intézmény nyitvatartási rendje szerint:

Hétfő: 13-18 óra
Kedd: 9-18 óra
Szerda : 9-18 óra
Csütörtök: 9-18 óra
Péntek: 9-12 óra

Tanácsadók:
Tóth Beáta toth.beata@fszk.hu
Soltész Judit soltesz.judit@fszk.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság